Οι κουμπάροι δεν μπορούν να παντρευτούν μεταξύ τους

Οι κουμπάροι δεν μπορούν να παντρευτούν μεταξύ τους Facebook Twitter
7

Όχι σε γάμο μεταξύ κουμπάρων είπε η Εκκλησία στη Ρόδο, καθώς θεωρεί ότι έχουν μεταξύ τους πνευματική συγγένεια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο γαμπρός είχε βαφτίσει στο παρελθόν το παιδί της νύφης, γεγονός που σύμφωνα με την Εκκλησία τους καθιστά πνευματικούς συγγενείς δεύτερου βαθμού.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με την υπόθεση μετά από γνωμοδότηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των δογματικών και νομοκανονικών ζητημάτων. Αποφάσισε ότι  «κωλύεται ο γάμος μεταξύ του ζευγαριού εκ Ρόδου, ένεκεν πνευματικής συγγένειας δευτέρου βαθμού, ήτοι γάμου μεταξύ αναδόχου και μητρός αναδεκτού».

Πάντως, η σχετική διάταξη προβλέπεται για όλα τα ζευγάρια που τυγχάνει να είναι και κουμπάροι: «Κωλύεται ο γάμος μεταξύ του (της) αναδόχου (νονού) και του (της) βαπτισθέντος ή των γονέων του και τανάπαλιν. Πνευματικοί αδελφοί δε λογίζονται, εκείνοι, οι οποίοι έχουν κοινό ανάδοχο και επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικού γάμου στις περιπτώσεις αυτές».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Την παρέπεμψαν σε ψυχιατρική εξέταση με σκοπό να την απολύσουν»

Ο θείος της 57χρονης Σοφίας Χρηστίδου έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά των Διευθύνσεων του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
THE LIFO TEAM
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Ερώτηση: Εγώ, έχω βαφτίσει ως ανάδοχος την κόρη μου, στην αγία βάρβαρα Αργυρούπολης, με σχετική άδεια μάλιστα του οικείου μητροπολίτη! Άρα, σύμφωνα με αυτά που διαβάζω σήμερα, είμαστε πλέον πνευματικά αδέλφια με τη μητέρα της βαφτιστήρας μου, τη σύζυγο μου δηλαδη και κουμπάρα μου! Τι γίνεται λοιπόν τώρα; Δεν μπορώ να κοιμάμαι μαζί της;
Ε, αφού επιμένουν να θέλουν να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο, ας υποστούν τις συνέπειες. Το κάθε σύστημα έχει και τις υποχρεωτικές παραμέτρους του.