Νέος Βουτζάς: Έκκληση από τους ιδιοκτήτες να σωθούν τα σπίτια τους μετά την καθίζηση του εδάφους

Νέος Βουτζάς: Έκκληση από τους ιδιοκτήτες να σωθούν τα σπίτια μετά την καθίζηση του εδάφους Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Έκκληση στην πολιτεία να σταθεί δίπλα τους και να υλοποιήσει τα έργα στην κάτω πλευρά του πρανούς κάνει ιδιοκτήτρια σπιτιού από τον Νέο Βουτζά, μετά την καθίζηση του εδάφους.

Ήδη τέσσερα σπίτι κινδυνεύουν να χαθούν στο ρέμα και όπως η ίδια η ιδιοκτήτρια αναφέρει μαζί με το δικό της σπίτι βρίσκονται στον «στον αέρα» ακόμα επτά.

Η Μαίρη Μπαλλή, μίλησε στην ΕΡΤ τονίζοντας ότι και αυτή και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες είναι απόλυτα νομότυποι. Έχουν νόμιμες οικοδομικές άδειες και δεν πρόκειται για αυθαίρετα κτίσματα.

Το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής προέβλεπε τη θέση των σπιτιών αυτών, που κινδυνεύουν με κατάρρευση, όπως λέει.

«Με την επόμενη βροχή το σπίτι θα το πάρει και αυτό το ρέμα» λέει η κ. Μπαλλή τονίζοντας ότι  το πρόβλημα προέκυψε μετά τις πυρκαγιές. Μέχρι πρόσφατα τα δέντρα συγκρατούσαν το νερό της βροχής, ωστόσο όλα άλλαξαν μετά τις πυρκαγιές στην περιοχή.

«Στο νέο Βουτζά και τον Υμηττό τα σπίτια κτίζονται πάνω σε πρανή. Δεν σημαίνει ότι κινδυνεύουν να φύγουν. Εδώ υπήρχε δάσος που κάηκε. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς μετά να κάνει κάποιες παρεμβάσεις» λέει στην ΕΡΤ.

Η ίδια έχει εγκαταλείψει το σπίτι της εδώ και μία εβδομάδα λόγω του κινδύνου καθίζησης και μένει με την οικογένειά της στο σπίτι του πατέρα της στον Πειραιά.

«Παρακαλούμε την πολιτεία να κάνει τα έργα στην κάτω μεριά του πρανούς, γιατί καταστράφηκαν δύο οικογένειες και έχουν σοβαρό πρόβλημα άλλες επτά.

»Τα σπίτια μας είναι με οικοδομικές άδειες, καθ ΄όλα νόμιμες. Χρειαζόμαστε άμεση στήριξη οικονομική, να γίνουν τα απαραίτητα έργα γιατί “φεύγει” και ο δρόμος. Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς είναι στο πλευρό μας αλλά δεν αρκεί» σημείωσε.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η καθίζηση στο σημείο προ 20 ημερών ήταν 30 εκατοστά και τώρα, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας Ελπίδα, ξεπέρασε τα τρία μέτρα. 

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ