ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Νεκρός 16χρονος: Απογοητευμένοι οι συγγενείς του με την απόφαση- «Ανακουφισμένος» δηλώνει ο αστυνομικός

Νεκρός 16χρονος: Απογοητευμένοι οι συγγενείς του- «Ανακουφισμένος» δηλώνει ο αστυνομικός Facebook Twitter
0

Απογοητευμένη η οικογένεια του 16χρονου Κώστα Φρακούλη μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Το Δικαστικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης αποφάνθηκε πως ο 34χρονος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου απ΄τη χώρα.

Δεκάδες Ρομά έχουν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι της οικογένειας μετά την απόφαση του δικαστηρίου και η οικογένειά του σχεδιάζει ήδη προσφυγή για την απόφαση, αλλά και μία ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας.

Η πορεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών, με σημείο συνάντησης το κέντρο της πόλης και λήξης το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, σύμφωνα με το grtimes.

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης, σχολιάζοντας την απόφαση ανέφερε: «Μάθαμε πως ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους. Οι γονείς στεναχωρήθηκαν πάρα πολύ με την απόφαση. Οι γονείς (…) θα κινηθούν νομικά ώστε να γίνει ένσταση της απόφασης και η υπόθεση να φτάσει στον Άρειο Πάγο. Είναι πάρα πολύ στενοχωρημένοι, έχασαν το παιδί τους. (…) Αν είχαμε κάνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε ο αστυνομικός ήδη θα είμαστε πίσω από τα κάγκελα».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, έκανε λόγο για «εσφαλμένη» απόφαση, εξηγώντας: «Και είναι εσφαλμένη αφενός γιατί ένα άτομο που αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή, κάνοντας αλόγιστη χρήση βίας, με μία ευθεία βολή είναι σίγουρα επικίνδυνο. Ωστόσο, είναι και μια απόφαση που δεν απηχεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

«Η συμπληρωματική απολογία του κατηγορουμένου πλέον για τετελεσμένη ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο πρέπει να γίνει κάτω από άπλετο φως» πρόσθεσε  ο ίδιος.

Τι δηλώνει η πλευρά του αστυνομικού

Από την πλευρά, του Σωτήριος Τερζούδης,  συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, επεσήμανε πως ο εντολέας του είναι «ανακουφισμένος» μετά την απόφαση.

«Δέχθηκε με ανακούφιση την απόφαση, εκφράζει πάλι την οδύνη του για τον χαμό του άτυχου νεαρού» συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ