Νέα χαλάρωση μέτρων: Τι θα γίνει με ωράριο, μουσική στην εστίαση και γάμους- Τα «μπόνους» σε εμβολιασμένους

Νέα χαλάρωση μέτρων: Τι θα γίνει με ωράριο, μουσική στην εστίαση και γάμους- Τα «μπόνους» σε εμβολιασμένους Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Χαλάρωση ή και η κατάργηση του μέτρου για το ωράριο κυκλοφορίας, αύξηση των ορίου καλεσμένων σε γάμους και  επιστροφή της μουσικής στην εστίαση φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς τα κρούσματα εμφανίζουν σταθερή μείωση. 

«Εφόσον όλα πάνε καλά, θα μπορούσαν ίσως την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως για το ωράριο κυκλοφορίας. Και βεβαίως -επειδή ο οδικός χάρτης που δώσαμε φτάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου- να περιγραφεί και η υπόλοιπη πορεία ως προς δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει ή έχουν επανεκκινήσει με πολλούς περιορισμούς, ώστε να υπάρχει μια ορατότητα για όλους τους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. 

Παράταση ωραρίου κυκλοφορίας, περισσότεροι καλεσμένοι στους γάμους

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το θέμα της μουσικής στην εστίαση.

Αυτή τη στιγμή η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 00:30 έως τις 05:00 και υπάρχει πιθανότητα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ωράριο κατά το οποίο θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών να διευρυνθεί κατά μισή ή και μία ώρα, δηλαδή η απαγόρευση να ξεκινά 01:00 ή 01:30. 

Σε ό,τι αφορά στις δεξιώσεις γάμων, την επόμενη εβδομάδα φέρεται να ανακοινώνεται διπλασιασμός των καλεσμένων από τους 100 στους 200, πιθανότατα από αρχές Ιουλίου, ένα αίτημα που έχει τεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι αλλαγές δεν αποκλείεται να τεθούν σε ισχύ πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (19-21/06) και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ενώ αν διατηρηθεί αυτή η επιδημιολογική εικόνα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα μπαρ πριν τις 30 του μηνός.

Τα μπόνους σε εμβολιασμένους που μελετά η κυβέρνηση

Κίνητρα για εμβολιασμένους εξετάζουν οι αρχές, προκειμένου να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο και να χτιστεί ένα επαρκές τείχος ανοσίας από τον κορωνοϊό, μέσα στο καλοκαίρι. 

«Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας», ανέφερε o Στέλιος Πέτσας, φέρνοντας παραδείγματα, όπως η μεγαλύτερη κίνηση εντός κι εκτός επικράτειας και η δυνατότητα επίσκεψης σε χώρους που τώρα είναι κλειστοί.

Επιπλέον εξήγησε ότι αυτό είναι κάτι που συζητείται εδώ και ένα μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

Εμβόλια για τους 25-29

Σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου, θα ανακοινωθεί πιθανότατα και το άνοιγμα όλων των εμβολίων για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών, ενώ, όπως δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «είμαστε κοντά στο να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς κατ' οίκον και ευελπιστούμε να αρχίσουν εντός Ιουνίου».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ