LIVE!

Νέα Φιλαδέλφεια: Γνώριμοι των αρχών δύο από τους Έλληνες συλληφθέντες

Νέα Φιλαδέλφεια: Γνώριμοι των αρχών δύο από τους Έλληνες συλληφθέντες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τα βίαια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Σημειώνεται πως 105 άτομα συνολικά έχουν συλληφθεί για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκ των οποίων τρεις Έλληνες. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ΕΡΤ, οι δύο από τους Έλληνες είναι γνώριμοι των αρχών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 27χρονο που θεωρείται σκληροπυρηνικός από την ΕΛ.ΑΣ και έναν 26χρονο που έχει συλληφθεί ξανά το 2022 για το νόμο περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Όσον αφορά τον 27χρονο Έλληνα, έχει συλληφθεί στο παρελθόν τέσσερις φορές:

  • 15/3/2018: Είχε συλληφθεί μαζί με άλλα 10-15 άτομα για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια. Είχαν προκαλέσει φθορές σε κατάστημα με λοστούς.
  • 22/2/2019: Συνελήφθη μαζί με άλλα πέντε άτομα καθώς είχαν αρπάξει, με τη χρήση βίας και αιχμηρού αντικειμένου, από έναν νεαρό το τσαντάκι του με προσωπικά του έγγραφα.
  • 7/4/2019: Συνελήφθη μαζί με πέντε ακόμα άτομα γιατί εντοπίστηκαν πάνω τους, μετά από έλεγχο, μαχαίρια και κουκούλες full face
  • 6/11/2021: Είχε συσταθεί δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ληστείες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, νόμο περί όπλων και εγκληματική οργάνωση. Είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του, συνελήφθη και κρίθηκε προφυλακιστέος ωστόσο είχε αποφυλακιστεί με όρους. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκινούν αύριο οι απολογίες των κατηγορουμένων

Την ίδια ώρα, αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν ενώπιον των τριών ανακριτών οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δικογραφία της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Υπενθυμίζεται πως η δίωξη που ασκήθηκε για την αιματηρή επίθεση από Κροάτες χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. 

Η διαδικασία των απολογιών, μετά τις προθεσμίες που έλαβαν οι κατηγορούμενοι χθες βράδυ προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ορίστηκε να ξεκινήσει την Παρασκευή το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή. Οι απολογίες προγραμματίστηκε να γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα.

Σημειώνεται πως με σχετική διάταξη που εξέδωσε χθες η ανακρίτρια της υπόθεσης θα ληφθεί δείγμα DNA από όλους τους κατηγορουμένους προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ