Οι Bad Blue Boys εξέδωσαν ανακοίνωση για την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι Bad Blue Boys εξέδωσαν ανακοίνωση για την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ανακοίνωση μέσω Τelegram έβγαλαν πριν από λίγο οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι Bad Blue Boys, όπου μιλούν πρώτη φορά μετά τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή.

«Αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε μετά το πρωτοφανές λιντσάρισμα των Bad Blue Boys στην Αθήνα από τα ελληνικά ΜΜΕ και το κοινό τους. Δυστυχώς σε όλα αυτά συμμετέχει και ένα μεγάλο μέρος του κροατικού κοινού και των ΜΜΕ» αναφέρουν στην πρώτη ανακοίνωσή τους μετά τα αιματηρά επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας έξω από το γήπεδο της Αγιας Σοφιας, στο OPAP Arena.

«Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία αποδέχονται τα κροατικά ΜΜΕ το γεγονός ότι τα μέλη μας φέρουν την ευθύνη για την τραγωδία που συνέβη και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Ούτε μπορούν να υπάρχουν, όπως θα δείξει σύντομα ο χρόνος. Υπάρχει μόνο μια δήθεν «έρευνα» από την συμβιβασμένη ελληνική αστυνομία, της οποίας ο μοναδικός στόχος είναι να κατευθύνει στη συνέχεια ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η επαίσχυντη χειρονομία της χρήσης μαχαιριού σε μια σύγκρουση οπαδών θα αποδίδεται στους Κροάτες για να ικανοποιήσουν το αιμοδιψές κοινό, τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική.

»Την ίδια ώρα, επτά αδέρφια μας που βρίσκονται στην Αθήνα τραυματίστηκαν από τη χρήση μαχαιριών. Τρεις τραυματίστηκαν από ρουκέτες και ένα μέλος της ομάδας μας δέχθηκε έως και επτά (7!) μαχαιριές. Υπάρχει κάποιος στην Κροατία για τον οποίο αυτά τα γεγονότα διαταράσσουν το αφήγημα σύμφωνα με το οποίο οι Bad Blue Boys ευθύνονται για όλα;

»Απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό της Κροατίας: Σταματήστε αυτό το λιντσάρισμα που στοχεύει σε εκατό Κροάτες πολίτες και μην συμμετέχετε σε αυτό! Μην καταστρέφετε και παίζετε με τις ζωές των νέων για τον εντυπωσιασμό!».

Οι Bad Blue Boys εξέδωσαν ανακοίνωση για την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter

Νέα Φιλαδέλφεια: Η ιατροδικαστική έκθεση για τον Μιχάλη Κατσουρή

Το ένα και μοναδικό τραύμα στο χέρι στέρησε τη ζωή στον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη που δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα την ιατροδικαστική έκθεση. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση, το βαθύ τραύμα στο χέρι και συγκεκριμένα στον πήχη προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία η οποία ήταν και η αιτία θανάτου του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Το τραύμα που κατάφεραν οι χούλιγκαν ίσως προκλήθηκε, από μαχαίρι τύπου κάραμπιτ.

Ο 29χρονος, με βάση την ΕΡΤ που επικαλείται την ιατροδικαστική έρευνα, έχασε όλο του το αίμα μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά

Στο μεταξύ, αποκαλυπτικές εικόνες από τα πολεμοφόδια των χούλιγκαν, που συνελήφθησαν για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήρθαν στο φως. Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματα από το σημείο των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά και τη δίωξη σε βάρος των 105 συλληφθέντων για κακουργηματικές πράξεις.

Σε βάρος τους, ειδικότερα, ασκήθηκε δίωξη για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά και επτά πλημμελήματα.

 
Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Αθλητισμός / Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Η κίνηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία το Μιλγουόκι βρίσκεται σε εμφανή αγωνιστική κρίση, έχοντας χάσει οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια
LIFO NEWSROOM
Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός / Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κόβεντρι παρέμεινε φανερά συγκινημένη μέχρι το τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί «το σημείο όπου ξεκινά κάθε φορά το ταξίδι της ειρήνης και της ενότητας»
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητισμός / Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα "τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο"»
LIFO NEWSROOM
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΓΚΑΙΔΑΤΖΗΣ ΞΕΣΠΑ

Αθλητισμός / Πέτρος Γκαϊδατζής: Ξεσπά ο Έλληνας Ολυμπιονίκης - «Πήρα χάλκινο και είμαι σίγουρος ότι δεν με έχεις ξανακούσει»

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο μόνος τρόπος για να αναδειχθούν οι αθλητές και να τους γνωρίσει ο κόσμος είναι να ανεβάζουν οι ίδιοι περιεχόμενο στα social
LIFO NEWSROOM