Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: Εκκωφαντικός θόρυβος αναστατώνει κατοίκους τα βράδια

Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: Εκκωφαντικός θόρυβος αναστατώνει κατοίκους τα βράδια Facebook Twitter
0

Ανεξήγητος παραμένει ο εκκωφαντικός θόρυβος που αναστατώνει τις βραδινές ώρες τους κατοίκους στα Μετέωρα Πολίχνης, στον δήμο Παύλου Μελά της Θεσσαλονίκης

Ο θόρυβος δεν σχετίζεται πάντως με τον αγωγό νερού της ΕΥΑΘ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού ThessToday.gr που υπογράφει η Δήμητρα Τάγκα. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΕΥΑΘ το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή.

Κλιμάκιο της ΕΥΑΘ μετέβη στο σημείο για έλεγχο και δέκα λεπτά πριν τη μία, τα μέλη του άκουσαν τον ήχο που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν οφείλεται ούτε στο δίκτυο του νερού ούτε στη λειτουργία του υδραγωγείου. Αν και η ακριβής εστία του ήχου δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί, εκτιμάται πως ο θόρυβος προήλθε το δάσος του Σέιχ Σου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο ThessToday.gr,  πριν από ένα μήνα περίπου, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.

«Στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως ακούγεται πιο έντονα, σαν να βρίσκεται εκεί το επίκεντρο. Όταν είμαστε στο σημείο όπου ακούγεται έντονα, νιώθουμε σαν κάποιος να χτυπάει. Όλοι φοβόμαστε γιατί δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Υπάρχουν άτομα που ξυπνούν από τον ήχο 2 και 3 η ώρα τα ξημερώματα. Εγώ για παράδειγμα, χθες στις 5:30 τα ξημερώματα, ήμουν ξύπνιος και τον άκουγα», περιγράφει ο πρώτος κάτοικος που αντιλήφθηκε τον ήχο, ο κύριος Βαγγέλης Κοκαχείλης.

Η κυρία Αναστασία Λαμπαδά, κάτοικος των Μετεώρων, εξήγησε στο ThessToday.grότι όσοι μένουν στο ισόγειο ακούν τον ήχο και μέσα στο σπίτι τους. «Αρκετές οικογένειες δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ. Πλέον, έχει γίνει πιο έντονος και πιο ενοχλητικός. Όταν φτάνουμε στο επίκεντρο, νιώθουμε το ντουκ…ντουκ…ντουκ…».

Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παύλου-Μελά, Ιωσήφ Άκης Αράπογλου, γνωστοποίησε ότι ο δήμος θα απευθυνθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα ζητήσει βοήθεια από τα αρμόδια τμήματα.

«Αφού η ΕΥΑΘ δεν σχετίζεται με την προέλευση του ήχου, θα ζητήσουμε βοήθεια από το ΑΠΘ. Από ότι μας είπε και το συνεργείο της ΕΥΑΘ με το οποίο βρισκόμασταν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή, ο ήχος έρχεται από το δάσος του Σέιχ Σου», επισήμανε.

«Ακόμη παραμένει άγνωστη η προέλευση του ήχου και σίγουρα τρομάζει τους κατοίκους τι μπορεί να συμβεί. Η έρευνα συνεχίζεται και ελπίζουμε να εντοπίσουμε την εστία».

Με πληροφορίες από ThessToday.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Πειραιά το γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» – Θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

Ελλάδα / Στον Πειραιά το γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» – Θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

Το «Belem» από το 1984 έχει χαρακτηριστεί «Ιστορικό Μνημείο», αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας και «γεννήθηκε» την ίδια χρονιά με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες
NEWSROOM