Μητσοτάκης - Μπάιντεν: Τι συζήτησαν στο 35λεπτο τηλεφώνημα

Μητσοτάκης - Μπάιντεν: Τα θέματα που συζήτησαν κατά την 35λεπτη επικοινωνία τους Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Τις θερμές σχέσεις Μπαίντεν - Μητσοτάκη αποκαλύπτουν οι λεπτομέρειες της τηλεφωνικής συνομιλίας, που είχαν ο δύο ηγέτες την 25η Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, που φέρνει στο φως τμήματα της συνομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο ήταν εμφανής η στήριξη της Ουάσιγκτον στην Αθήνα με φόντο τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις. 


Στην 35λεπτη συνομιλία τους, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται πως δήλωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι διαθέσιμος να βοηθήσει. «Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω» φέρεται να είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό - σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Από το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού μεταφέρεται πως ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε την Ελλάδα κρίσιμο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, με ενεργή δράση για την ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν επίσης στη συζήτησή τους στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τη Σούδα και το κυπριακό. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM