Μια εντυπωσιακή Cadillac του Αριστοτέλη Ωνάση εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κοινό

Η θρυλική Κάντιλακ του Αριστοτέλη Ωνάση εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κοινό Facebook Twitter
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
0

«Ο Ωνάσης την είχε στον στόλο των οχημάτων του και τη χρησιμοποιούσε σε ειδικές περιπτώσεις» λέει ο κ. Γιώργος Σαμανίδης για την παρουσίαση της Cadillac στους διαδρόμους της φετινής κλαδικής έκθεσης Philoxenia 2021 στη Θεσσαλονίκη. 

Το κοντέρ «γράφει» 5450 μίλια αν και η ημερομηνία κατασκευής είναι το μακρινό 1964. Κάποτε μια όμοια λιμουζίνα μετέφερε τον πρόεδρο, Λίντον Τζόνσον των ΗΠΑ και τον,  διαβόητο, υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ.

Ο λόγος για μια εντυπωσιακή γκρί Cadillac Fleetwood Limousine του 1964 που κυριαρχεί με την παρουσία της στους διαδρόμους της φετινής κλαδικής έκθεσης Philoxenia 2021 που φιλοξενεί το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο όχημα μετέφερε τον διασημότερο Έλληνα επιχειρηματία του 20ου αιώνα.

Η θρυλική Κάντιλακ του Αριστοτέλη Ωνάση εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κοινό Facebook Twitter
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.


«Χρειάστηκαν περισσότερα από τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση του οχήματος, δύο χρόνια και ειδικός τεχνικός ήταν απαραίτητα μόνο για να φρεσκαριστεί η εργοστασιακών προδιαγραφών βαφή της συγκεκριμένης Cadillac που ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ.Γιώργος Σαμανίδης, ο άνθρωπος που μαζί με τους συνεργάτες του ανέλαβε την αποκατάσταση σε εργοστασιακή κατάσταση του οχήματος.


Στατικός «κάτοικος» ενός καλά φυλαγμένου γκαράζ επί δεκαετίες, η συγκεκριμένη Cadillac Fleetwood Limousine πέρασε στα χέρια των νέων ιδιοκτητών της πριν μερικά χρόνια και την παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην ιστορία στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Με την εμφάνισή της ένα σαφάρι για τα καλύτερα αυθεντικά ανταλλακτικά και τους καλύτερους συντηρητές ξεκίνησε με το αποτέλεσμα να εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κοινό μόλις το πρωινό της 12ης Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη μετά από δουλειά ετών.

Η θρυλική Κάντιλακ του Αριστοτέλη Ωνάση εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κοινό Facebook Twitter
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο Ωνάσης την είχε στον στόλο των οχημάτων του και τη χρησιμοποιούσε σε ειδικές περιπτώσεις. Τα λίγα, για τα δικά μας μάτια, μίλια που έχει "γράψει" αυτό το αυτοκίνητο είναι στην πραγματικότητα ένας σημαντικός αριθμός για αυτό το όχημα. Είναι βλέπετε τόσο δύσκολο στην οδήγηση και τόσο ειδικών συνθηκών μοντέλο, λόγω του μήκους και του σχεδιασμού του, που εκείνες τις εποχές κινούνταν σε κομβόι, με συνοδεία από πιο "απλά" αυτοκίνητα. Γι' αυτό το λόγο και δεν μπορεί να τιμολογηθεί ένα τέτοιο όχημα εύκολα, όταν είχε τόσο διάσημο ιδιοκτήτη», σημειώνει με έμφαση ο κ.Σαμανίδης, που εξηγεί πως κάθε ένα από τα εξαρτήματα και ανταλλακτικά που χρειάστηκε, προέκυψε από ψάξιμο σε όλο τον κόσμο και ειδικά τις ΗΠΑ.


«Από τις ΗΠΑ αναζητήσαμε και βρήκαμε και άλλα, λιγοστά είναι αλήθεια, ανταλλακτικά, αφού το όχημα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση για τα χρόνια του. Ήταν μια αναζήτηση πολύ περιπετειώδης το αποτέλεσμα όμως την έκανε να αξίζει!» προσθέτει ο ειδικός στα παλαιά ιστορικά αυτοκίνητα που απαντά και στο ερώτημα, «πόσο κοστίζει» όταν θα ερωτηθεί για τη χρήση της συγκεκριμένης λιμουζίνας που χρησιμοποιούσε ο Έλληνας μεγιστάνας της ναυτιλίας και στα του διεθνούς τζετ σετ.

Η θρυλική Κάντιλακ του Αριστοτέλη Ωνάση εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κοινό Facebook Twitter
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.


«Το αυτοκίνητο αυτό, αν και κινείται κανονικά, έχει λειτουργικό κινητήρα και μηχανικά μέρη. Η σκέψη μας είναι να διατίθεται μόνο για ειδικά event, π.χ του κόσμου της μόδας, ή του κινηματογράφου. Δε θα κυκλοφορήσει στο δρόμο όχι γιατί δε γίνεται μηχανικά αλλά γιατί δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε!». Έτσι η «συμμετοχή» της Cadillac Fleetwood Limousin σε μια τέτοια δραστηριότητα θα κοστίσει, περίπου, 1.500 ευρώ, αλλά και πάλι θα πρέπει να υπάρχουν οι σωστές συνθήκες για να συμφωνηθεί η παρουσία της λιμουζίνας σε μια δραστηριότητα. 

«Είναι προσεκτική η πιθανή μίσθωσή της καθώς δεν είναι μια οποιαδήποτε Fleetwood Limousine του ‘64, είναι ένα όχημα που χρησιμοποιούσε ο συγκεκριμένος διάσημος σε όλο τον πλανήτη κροίσος» προσθέτει ο κ. Σαμανίδης λίγο πριν ενεργοποιήσει για ένα λεπτό τον V8 κινητήρα των 300 ίππων και των 6.400 κυβικών εκατοστών που θα βρυχηθεί μπροστά στο νεανικό κοινό του 21ου αιώνα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ