Το σεβασμό της ΣΣΕ μέχρι τον Απρίλιο που λήγει η μετενέργεια και την άμεση έναρξη διαλόγου ώστε να υπογραφεί νέα Σύμβαση, θέτουν ως όρο οι εργαζόμενοι στο Μετρό για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

 

Ειδικότερα, με έκτακτη ανακοίνωσή τους, τα σωματεία (ΣΕΛΜΑ , ΣΗΑΜ, Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και Σωματείο Εργαζομένων Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) αναφέρουν:  "Κατανοώντας το επιβατικό κοινό και τις δυσκολίες μετακίνησής του, είμαστε διατεθειμένοι εφόσον η κυβέρνηση δεσμεύεται για τα παραπάνω να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας" αναφέρουν.

 

"Κατανοώντας το επιβατικό κοινό, είμαστε διατεθειμένοι να σταματήσουμε …Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να αποδείξει ότι σέβεται το επιβατικό κοινό", είπε ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ Α. Σταματόπουλος διαμηνύοντας ότι αν δεν γίνει αποδεκτός αυτός ο όρος δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

 

Υπενθυμίζεται ότι η κυβένρηση έχει δώσει διορία στους εργαζόμενους μέχρι το μεσημέρι να επιστρέψουν στην εργασία τους, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος.