Μετρό: «Σεβαστείτε τη Συλλογική Σύμβαση και σταματάμε»

Μετρό: «Σεβαστείτε τη Συλλογική Σύμβαση και σταματάμε» Facebook Twitter
17

Το σεβασμό της ΣΣΕ μέχρι τον Απρίλιο που λήγει η μετενέργεια και την άμεση έναρξη διαλόγου ώστε να υπογραφεί νέα Σύμβαση, θέτουν ως όρο οι εργαζόμενοι στο Μετρό για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, με έκτακτη ανακοίνωσή τους, τα σωματεία (ΣΕΛΜΑ , ΣΗΑΜ, Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και Σωματείο Εργαζομένων Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) αναφέρουν:  "Κατανοώντας το επιβατικό κοινό και τις δυσκολίες μετακίνησής του, είμαστε διατεθειμένοι εφόσον η κυβέρνηση δεσμεύεται για τα παραπάνω να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας" αναφέρουν.

"Κατανοώντας το επιβατικό κοινό, είμαστε διατεθειμένοι να σταματήσουμε …Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να αποδείξει ότι σέβεται το επιβατικό κοινό", είπε ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ Α. Σταματόπουλος διαμηνύοντας ότι αν δεν γίνει αποδεκτός αυτός ο όρος δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβένρηση έχει δώσει διορία στους εργαζόμενους μέχρι το μεσημέρι να επιστρέψουν στην εργασία τους, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Ελλάδα
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΝ...να έχεις την απαίτηση να παίρνεις ανελλιπώς τον καλύτερο μισθό από το 90% των Ελλήνων σήμερα, να αρνείσαι πεισματικά να μειωθεί όπως έχει μειωθεί των 90% των Ελλήνων, να είσαι μία ζωή ταγμένος και οργανωμένος σε "αγέλες" για να εξασφαλιστείς εσύ και τα παιδιά των παιδιών σου, να μπλοκάρεις ξεδιάντροπα την καθημερινότητα όλων των υπολοίπων τους οποίους τους έχεις χεσμένους και φαίνεται...και πάνω απ'όλα να δηλώνεις "αριστερός" (μάλλον εννοείς το χέρι που γράφεις...), παιδί του λαού (της φυλής των συνδικαλιστών...) και ο θιγμένος της υπόθεσης ( αγνοώντας και προσβάλλοντας όλους τους υπόλοιπους έλληνες εργαζόμενους) Πολιτικοί και εργατοπατέρες-συνδικαλιστές είστε η ίδια φάρα...με διαφορετική αμφίεση.
Ο Εργοπατέρας-Νεάντερταλ Σταματόπουλος -Πρώην Βαθύ Πασόκος- κατέβηκε με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ του οποίου οι θέσεις είναι εκτός Ε.Ε και Κομμουνισμός.Η απεργία σίγουρα έχει πολιτική υποστήριξη και προσπαθούν να σταματήσουν τις αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα.Η Ελλάδα θα πάει μπροστά όταν τύποι σαν τον Σταματόπουλο δεν θα μπορούν να μας κρατάν ομήρους με το έτσι θέλω.
Ναι με το Σαμαρά και το Βενιζέλο θα πάει μπροστά η Ελλάδα. Αλλωστε σε ενοχλεί το πρώην βαθύ Πασόκ του Σταματόπουλου και δε σε ενοχλεί το νυν βαθύ Πασόκ του Βενιζέλου, που θέλει να επιφέρει τις "αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα";
Και εσύ Ντάνιελ πίστεψες οτι οι καημένοι οι "εργαζόμενοι" παίρνουν 750 μικτά. Η εξαιρετικά αφελής είσαι ή ένας γκεμπελίσκος προπαγανδιστής.... Τράβα τώρα να τους βοηθήσεις να πάρουν πολλά λεφτά. Οι καπιταλιστές θα πληρώσουν...
το έχουμε χάσει τελείως....Οι άνθρωποι διεκδικούν το αυτονόητο! Συλλογική σύμβαση! εσείς που βρίζετε, τι είστε επιτέλους, γκόλτνεν μπόις και ο μισθός σας βγαίνει από τα μπόνους;!!!
Κοίτα να δεις τι μας λέει ο Μπόρις... Οσοι μπορούν να πιέζουν, έχοντας εργοδότη το δημόσιο, να κάνουν συλλογική σύμβαση και να παίρνουν όσα θέλουν αδιαφορώντας για την υπόλοιπη κοινωνία. Και αυτό το θεωρεί αυτονόητο! Και όσοι είναι εναντίον είναι γκόλντεν μπόις και όχι ιδιωτικοί υπάλληλοι ή άνεργοι, που κανονικά θα έπρεπε να χαίρονται που κάποιοι άλλοι "εργαζόμενοι" παίρνουν πολλαπλάσια από τους ίδιους.Γειά σου boris με τα κλαρίνα σου!
όχι καλέ μου δε σου λέω αυτό! Συλλογική Σύμβαση πρέπει να διεκδικούν όλοι οι εργαζόμενοι. Αυτή σε προστατεύει κατά κάποιο τρόπο από τις αυθαιρεσίες του αφεντικού σου. Και επειδή δεν είσαι γκόλτνεν μπόι, είναι τραγικό να μην καταλαβαίνεις ότι η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι κάτι που ΣΕ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ!!! Εκτός αν προτιμάς να κάνεις κλαρίνο στο αφεντικό σου μια ζωή, οπότε πάω πάσο.
Σπύρος Ρεβύθης, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό: Είμαι ηλεκτρολόγος με 22 χρόνια προϋπηρεσία. Δουλεύω σε βάθος 20 και 30 μέτρων κάτω από τη γη, που υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία. Έχω περάσει λεπτοσπείρωση από ποντίκι. Συντηρώ συστήματα με τάση 20.000 Βολτ, όπου για ένα λάθος μπορείς να γίνεις κάρβουνο. Δουλεύω νυχτερινά και τρεις Κυριακές υποχρεωτικά τον μήνα. Όλα αυτά δεν υπολογίζονται πλέον. Στον βασικό μισθό των 750 ευρώ, δικαιούμαι 150 ευρώ τον μήνα γιατί δουλεύω σε ιδιαίτερες συνθήκες και 110-120 ευρώ για τρεις Κυριακές τον μήνα. Όλα μικτά»
"Να αναστείλουμε προσωρινά". Ναι βρε παιδιά, κάντε μας το χατήρι για τώρα και όταν κάτι πάλι σας χαλάσει ξέρετε εσείς το κόλπο. Βάζετε μια άδεια, κάθεστε σπιτάκι σας ενώ πληρώνεστε και το παίζετε επαναστάτες στην πλάτη άλλων. Άλλων που πλήρωσαν την κάρτα τους, που πλήρωσαν ταξί, που έβαλαν βενζίνη σε αυτοκίνητα που είχαν απο καιρό παρκαρισμένα, που υποχρεώθηκαν σε φίλους και γνωστούς για να τους πάνε λίγο παρακάτω μπας κ φτάσουν κάποια στιγμή στη δουλειά. Σε μια δουλειά για την οποία μάλλον δεν πληρώνονται, οχι τις υπερωρίες, ούτε καν το 8 ωρο τους. Να μας δώσετε τη διεύθυνση σας να σας στείλουμε ευχαριστήρια επιστολή.
Απεργούν οι "εργάτες" στο μετρό. Τους υποστηρίζετε? Θέλετε να “δικαιωθούν τα αιτήματά τους”? Πολύ απλά ΟΛΟΙ εσείς που τους υποστηρίζετε ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ! Πληρώστε την διαφορά στην μισθοδοσία! Κάντε έρανο! Πληρώστε με τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ χρήματα.ΤΙ? Θέλετε να πληρώσει ΚΑΠΟΙΟΣ άλλος? Σόρρυ τέλος. Σας πρόλαβαν οι υπάλληλοι της βουλής, της ΔΕΗ, των ΟΤΑ! Του Μετρό πληρώστε τους εσείς τους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών κρατιστών. Από την δική σας τσέπη...Τα λόγια είναι τζάμπα, επαναστάτες της μπάκας και του τσιγάρου..
Καταρχήν χαλάρωσε Ανήθηκε και για σοσιαλισμό πεστα σε άλλους.Απο την δική μου τσέπη τα έχω πληρώσει όλα!Είμαι 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα με κάτω απο 1000,ψάξε αλλου βολεμένους!Και δεν είμαι ψηφοφόρος κανενός κόμματος που κυβέρνησε!Ούτε φίλους,ούτε συγγενή έχω στο δημόσιο!Τι να κάνουμε είμαστε και εμείς που έχουμε διαφορετική άποψη απο την δική σου!
Αν κάνετε όσα ζητάμε, θα επιστρέψουμε προσωρινά στη δουλειά μας λένε οι "εργαζόμενοι".... Πρίν λίγα χρόνια πάλι απειλούσαν λέγοντας "αν με διορίσεις στο μετρό θα σε ψηφίσουμε αυτή τη φορά..."