Η χθεσινή ομολογία του τραγουδιστή Γιάννη Βασιλείου πως υπήρξε μάρτυρας σε βιασμό γυναίκας αλλά δεν κατήγγειλε τίποτα και δεν μετανιώνει, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και σφοδρότατες επικρίσεις εναντίον του. 

 

Χθες στον ΑΝΤ1 ο τραγουδιστής είχε δηλώσει ότι δεν φοβήθηκε κάποιον ή κάτι και απλώς αποφάσισε να «μην πει στην μέση», αλλά σήμερα, μιλώντας στο OPEN, παρουσίασε μία διαφορετική σε ορισμένα σημεία εκδοχή, ισχυριζόμενος πως όχι μόνο είχε φοβηθεί για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και ότι είχε ρητά απειληθεί από τον βιαστή (που κατά τα λεγόμενά του Γιάννη Βασιλείου ήταν και ιδιοκτήτης του νυκτερινού κέντρου διασκέδασης) και τους μπράβους του. 

 

«Όταν έγινε αυτό μπροστά στα μάτια μου, έπαθα σοκ. Δεν ήξερα τι να κάνω, έπαθα πλάκα. Το είδα αυτό το πράγμα, οκ. Όταν πήγα να φύγω με απείλησε ο ιδιοκτήτης και μου λέει: « μην τυχόν πεις τίποτα, ξέρεις καλά τι θα συμβεί. Μου απείλησαν τα παιδιά μου, την οικογένειά μου και όταν πήγα να φύγω από την εξώπορτα, με έπιασαν οι μπράβοι του μαγαζιού και μου είπαν «μην τυχόν κάνεις τίποτα, μην πεις τίποτα γιατί θα σε θάψουμε. Θα σε βρούνε σε ένα χαντάκι.» Πες μου τι έπρεπε να κάνω εγώ; Τα παιδιά μου; Δηλαδή να φοβάμαι για τη ζωή μου, για τη ζωή των παιδιών μου; Κι αυτό έγινε πριν 40 χρόνια»

 

«Απείλησαν τα παιδιά μου και την οικογένειά μου. Για τα παιδιά μου..τι θα κανα; Θα το κάνατε εσείς; Η ίδια η κοπέλα δεν είπε κάτι τότε. Οι νόμοι της νύχτας τότε ήταν πολύ βάρβαροι. Αν ήταν τώρα, σίγουρα θα πήγαινα και θα το δήλωνα» ισχυρίστηκε. «Και εγώ έχω δύο κορίτσια και ξέρω πώς είναι τα πράγματα. Πατέρας είμαι. Δεν καταλαβαίνω; Σήμερα είναι αλλιώς τα πράγματα. Τότε όμως ήταν οι άγραφοι νόμοι της νύχτας». 

 

«Όταν επιστρέψατε στο μαγαζί την επόμενη εβδομάδα που ξαναπήγατε για εμφανίσεις δεν ξαναείδατε το κορίτσι;» τον ρώτησε ένας εκ των παρουσιαστών για να λάβει την απάντηση: «Δεν επέστρεψα στο μαγαζι. Όχι όχι. Έπαιρνα τα ρούχα μου για να φύγω. Είχαμε τελειώσει, έπαιρνα τα ρούχα μου για να φύγω από τα καμαρίνια και είδα αυτό το γεγονός. Και με απειλήσανε. Και στην πόρτα ήταν οι φουσκωτοί και μου λένε «μην τυχόν πεις τίποτα γιατί έχεις πρόβλημα με τα παιδιά σου;»

 

Ο τραγουδιστής δεν κατονόμασε ούτε χθες, αλλά ούτε και σήμερα τον επιχειρηματία (ούτε το κέντρο διασκέδασης). 

 

Η χθεσινή, διαφορετική εκδοχή:

 

Στις δηλώσεις που είχαν προβληθεί την Δευτέρα, ο τραγουδιστής έλεγε on camera πως δεν μετανιώνει που δεν αντέδρασε μπροστά στον βιασμό, προσθέτοντας πως δεν ήθελε να «μπει στη μέση». 

 

«Πριν από πάρα πολλά χρόνια -δεν μπορώ να πω το όνομα του μαγαζιού γιατί θα καταλάβετε που ήτανε- τώρα το αφεντικό αυτό είναι συγχωρεμένος (σ.σ νεκρός)- ήταν στην παραλία κάπου, και τελείωνε η σεζόν. Εγώ πήγαινα να πάρω τα ρούχα μου, τα παπουτσάκια μου, το μικρόφωνο, και μέσα στα καμαρίνια ήταν μια κοπέλα και το αφεντικό τη βίαζε. Άκουγα φωνές. Πήγα να χτυπήσω την πόρτα να δω τι γίνεται, ανοίγω την πόρτα και μου κάνει «Τι θες εδώ πέρα; Φύγε μου κάνει και τα λοιπά». Και μου την είπε «Γιάννη φύγε κι άφησέ μας». Έφυγα, έπαθα πλάκα, τρελάθηκα. Τι να κάνω; Ξέρεις δεν είναι και καλό πράγμα αυτό το πράγμα. Είναι νύχτα

 

Φοβηθήκατε δηλαδή να αντιδράσετε; 

«Όχι θα μπορούσα να αντιδράσω, αλλά δεν ήθελα να μπω στη μέση, δεν γινόταν.»

 

Μετανιώσατε που δεν μπήκατε στη μέση τότε;

«Όχι, όχι, ειλικρινά όχι. Γιατί δεν ήταν δικό μου θέμα. Θα μπορούσα αλλά έμπαινα σε ξένο γήπεδο και θα γινόταν χαμός δηλαδή».