Μετ' εμποδίων η λειτουργία του ΑΠΘ μετά τη φωτιά

Μετ' εμποδίων η λειτουργία του ΑΠΘ μετά τη φωτιά Facebook Twitter
AΠΕ-ΜΠΕ
0

Μετ' εμποδίων λειτουργεί το ΑΠΘ μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου, στο κλιμακοστάσιο του υπόγειου του κτιρίου Βιολογίας.

Στο ΑΠΘ συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, καθώς στο υπόγειο του κτιρίου Βιολογίας στεγάζεται μεγάλο μέρος των υποδομών του Κέντρου Επικοινωνίας.

Από το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΑΠΘ αμέσως μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς ξεκίνησαν προσπάθειες, ώστε με χρήση απομακρυσμένων εφεδρικών συστημάτων, με βάση τον σχεδιασμό αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, να επανέλθουν σταδιακά η σύνδεση με το δίκτυο, η λειτουργία του ασύρματου δικτύου (EDUROAM), η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πρόσθετες υπηρεσίες όπως ο κεντρικός ιστοχώρος του ΑΠΘ, το webmail και πιστοποίηση χρηστών.

Ωστόσο, εκτός λειτουργίας παραμένουν αρκετές ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Από την Βιβλιοθήκη - Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ, ανακοινώθηκε σήμερα ότι κλειστές είναι όλες οι υπηρεσίες της βιβλιοθήκης (ιστοσελίδα, ψηφιοθήκη, ΙΚΕΕ, ηλεκτρονικά μαθήματα κλπ) και του HEAL-link.

Επίσης δεν πραγματοποιούνται δανεισμοί και επιστροφές βιβλίων.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποκατάσταση της βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο κτίριο Βιολογίας.

Για τον λόγο αυτό σήμερα παρέμειναν κλειστά - όπως θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή - τα κτίρια Βιολογίας, Παλαιάς και Νέας Φυσικομαθηματικής (γυάλινο), Χημείας (παλαιό και νέο), καθώς και της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στην κεντρική πανεπιστημιούπολη.

Η ηλεκτροδότηση κρίσιμου εξοπλισμού θα συνεχιστεί με γεννήτριες.

Για τον ίδιο λόγο δε λειτουργούν σήμερα και αύριο οι γραμματείες των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών, της Σχολής Γεωπονίας και του Τμήματος Φαρμακευτικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ