Το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Ελλάδας ετοιμάζεται για το γλέντι της χρονιάς

Το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Ελλάδας ετοιμάζεται για το γλέντι της χρονιάς Facebook Twitter
0

Σε ένα τεράστιο street  party μετατρέπεται από σήμερα η Πάτρα καθώς οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού με 30.000 νέους είναι στην κορύφωσή τους.

Φυσικά όλοι περιμένουν την αυριανή νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση, καθώς και την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σήμερα στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου εικαστικοί καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στη δράση «Ζωγραφίζοντας τη Μουσική».

Στις 18:00, στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου θα παρουσιαστούν τα «Καλύτερά μας» του 53ου παιχνιδιού του «Κρυμμένου Θησαυρού», ενώ λίγο αργότερα, στις 20.30, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά τα άρματα του δήμου Πατρέων, με τη συνοδεία του σχήματος κρουστών, Bloco Swingueira.

Αύριο, στις 12.30 θα παρελάσουν τα σωματεία των σοκολατοριχτών, τηρώντας το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Στις 18:00, θα αρχίσει η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση με τα άρματα του δήμου και τα πληρώματα των χιλιάδων μεταμφιεσμένων να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του πατρινού καρναβαλιού.

Η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού θα ξεκινήσει στις 14:00 της Κυριακής. Στην κορυφή θα βρίσκεται η δημοτική μουσική και θα ακολουθείται από το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου, που είναι προσαρμοσμένο στο φετινό κεντρικό θέμα του πατρινού Καρναβαλιού, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ανεργία. Μετά τον βασιλιά καρνάβαλο θα παρελάσουν το άρμα της βασίλισσας, που φέτος είναι η Όλγα Κατσάρα, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των παιδιών.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρουν οι 30.000 νέοι και νέες της Πάτρας, μέλη των 138 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού». Με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, καθώς και με τα άρματα που θα τους συνοδεύουν, αναμένεται να στείλουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, όπου τα σωματεία των σοκολατοριχτών θα γλυκάνουν τους θεατές με τις ρίψεις τους.

Παρουσιαστές της παρέλασης, η οποία θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1, θα είναι οι δημοσιογράφοι Νατάσσα Τραγουστή και Μιχάλης Μπαϊρακτάρης, καθώς και ο Γιώργος Λογαράς.

Η τελευταία πράξη του πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί στις 21:00 στον μόλο της Αγίου Νικολάου με την τελετή λήξης και την καύση του καρνάβαλου.

Στην τελετή θα πάρουν μέρος το δεκαμελές καλλιτεχνικό σύνολο «Φωτιάδες», που αποτελείται από ακροβάτες, ισορροπιστές και ζογκλέρ και έχουν ως βασικό στοιχείο την φωτιά, καθώς και το μουσικό συγκρότημα «15-50».

Στη συνέχεια, πλήθος πυροτεχνημάτων αναμένεται θα φωτίσουν με μεγαλοπρέπεια τον πατραϊκό ουρανό.

Όσον αφορά στην έλευση επισκεπτών, η πληρότητα των ξενοδοχείων που λειτουργούν μέσα στην πόλη, φθάνει το 90%, ενώ στα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε περιοχές κοντά στην Πάτρα, η πληρότητα ξεπερνά το 75%.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας» – Μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη νέα δολοφονία στη Χαλκίδα

Ελλάδα / «Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας»: Το μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη δολοφονία στη Χαλκίδα

«Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη: να μεγαλώσουμε μια νέα γενιά παιδιών με σωστές αξίες, ώστε να αλλάξει η κουλτούρα της βίας. Έχουμε μετατρέψει το ποδόσφαιρό μας σε υποκουλτούρα» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπάνου
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Ελλάδα / Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου συνεχίζεται η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού
LIFO NEWSROOM
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Η οικογένεια ζητά να παραμείνει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ώστε –όπως λένε– να βρει η Γαρυφαλλιά «τη δικαίωση που της αξίζει»
LIFO NEWSROOM