Μεγάλη υπόθεση δωροδοκίας στο λιμάνι Θεσσαλονίκης: Ελέγχεται ο κεντρικός λιμενάρχης

Μεγάλη υπόθεση δωροδοκίας στο λιμάνι Θεσσαλονίκης: Ελέγχεται ο κεντρικός λιμενάρχης Facebook Twitter
Φωτό ΑΠΕ
0

Σε εξέλιξη είναι προανάκριση για μεγάλη υπόθεση δωροδοκίας με επίκεντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Την έρευνα διενεργεί η Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ ελέγχονται για συμμετοχή στην υπόθεση ο Κεντρικός Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης, πλοηγοί πλοίων και χειριστές ρυμουλκών. Για την πορεία της έρευνας ενημερώνονται ήδη οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ακόμα και εφοπλιστές και η δικογραφία που σχηματίζεται είναι κυριολεκτικά εκατοντάδων σελίδων με διαλόγους και συγκεκριμένα ονόματα. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να υπάρξουν μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο.

Προβλήματα στη λειτουργία

Εξαιτίας της προανάκρισης, οι πλοηγοί που κανονικά εξυπηρετούν τα πλοία  (καθοδηγούν τα μεγάλα καράβια, ώστε αυτά να δέσουν με ασφάλεια στο λιμάνι) δεν εκτελούσαν για αρκετή ώρα τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με εταιρικά στελέχη της διοίκησης που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ «ανεξάρτητα με την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, προκύπτει η ανάγκη να εξεταστεί η αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας, με τον οποίο διενεργούνται οι λιμενικές πλοηγήσεις στην Ελλάδα».

Στον πλοηγικό σταθμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που ανήκει στην αρμοδιότητα του Κεντρικού Λιμεναρχείου, απασχολούνται κανονικά έξι πλοηγοί και μέχρι τις 6.30 τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου, αναμένονται στο λιμάνι συνολικά τέσσερις αφίξεις πλοίων, ένα τάνκερ και τρία φορτηγά). Το επόμενο 24ωρο αναμένεται να καταπλεύσουν άλλα επτά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο θρυλικός πιλότος Κωνσταντίνος Χατζηλάκος σε ηλικία 102 ετών

Ελλάδα / Πέθανε ο θρυλικός πιλότος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Κωνσταντίνος Χατζηλάκος σε ηλικία 102 ετών

Ως μάχιμος πιλότος της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, έδρασε στα πεδία των μαχών της Βορείου Αφρικής, της Μεσογείου, της Ιταλίας, της Γιουγκοσλαβίας και του Αιγαίου
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ