Την οργή της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, Μαρίνας Τζακώστα, έφερε η προβολή τηλεοπτικού ρεπορτάζ για τη διδασκαλία της Κρητικής διαλέκτου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

 

Η ίδια μέσω μίας ανάρτησής της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook σχολιάζει το ρεπορτάζ του Κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1, το οποίο αναφέρεται στο θέμα της διδασκαλίας των Κρητικών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, αλλά με τρόπο «στρεβλό, μειωτικό και ανακριβή», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει.

 

Σύμφωνα με την κ. Τζακώστα «Μια σοβαρότατη ερευνητική προσπάθεια χρόνων έγινε αντικείμενο γελοιοποίησης μέσα σε λίγα λεπτά τηλεοπτικής προβολής».

 

«Λυπάμαι πολύ για την απαράδεκτη, μειωτική, στρεβλή και ανακριβή προσέγγιση του θέματος της διδασκαλίας των νεοελληνικών διαλέκτων με έμφαση στην κρητική από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σήμερα.

 

Μια σοβαρότατη ερευνητική προσπάθεια χρόνων έγινε αντικείμενο γελοιοποίησης μέσα σε λίγα λεπτά τηλεοπτικής προβολής. Επίσης απαράδεκτη η εργαλειοποίηση του Πανεπιστημίου Κρήτης του οποίου αποτελώ μέλος με στόχο την προσωπική προβολή κάποιων.

 

Σε ό,τι με αφορά, κινούμαι πάντα με όπλα μόνο τα ερευνητικά εργαλεία της επιστήμης μου και τα πορίσματα των ερευνών μου. Τα υπόλοιπα είναι έξω και μακριά από μένα.» αναφέρει στην ανάρτησή της. 

 

Όπως είχε δηλώσει η ίδια η κ. Τζακώστα στο ΚΡΗΤΗ TV, το μάθημα θα διδάσκεται στους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.


Το επίμαχο ρεπορτάζ: