Λαμία: Γονείς που δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα διαμαρτύρονται έξω από Δημοτικό σχολείο

Λαμία: Γονείς που δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα διαμαρτύρονται έξω από Δημοτικό σχολείο Facebook Twitter
0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα το πρωί οι γονείς στο 6ο δημοτικό σχολείο Λαμίας.

Οι περισσότεροι από τους γονείς που συγκεντρώθηκαν δεν έφεραν τα παιδιά τους στο σχολείο, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι είναι αντίθετοι με την απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο τα προσφυγόπουλα, που σήμερα το απόγευμα ξεκινούν μαθήματα.

Ωστόσο οι γονείς διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για κατάληψη, αλλά για διαμαρτυρία, και ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές και δεν εμποδίζουν κανένα να εισέλθει στο σχολείο.

Στο σχολείο βρίσκονται, εκτός από τους δασκάλους και τον διευθυντή και ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Γκούμας, καθώς και ο Διευθυντής της Περιφερειακής εκπαίδευσης στη Στερεά κ. Αντωνίου.

Χθες το ΑΠΕ/ ΜΠΕ μετέδωσε πως με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος περιέγραφε ως στημένο το σκηνικό των ρατσιστικών αντιδράσεων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Λαμίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου παίρνει σαφείς αποστάσεις και από την ένταση και τις εκφράσεις, αλλά και τα όσα ακούστηκαν στη συνέλευση. Σημειώνει με έμφαση ότι «διαχωρίζει τη θέση του από μεμονωμένες αντιδράσεις (γονέων & μη) που σημειώθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 3/ 11/ 16», αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλο το σκηνικό στήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι δεν ήταν καν μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Μάλιστα, παίρνει αποστάσεις από τους συντάκτες της ανακοίνωσης που μοιράστηκε την περασμένη Παρασκευή στους μαθητές και ζητούσε από τους γονείς τους να συμμετέχουν στην κατάληψη του σχολείου. Διευκρινίζει, επίσης, ότι «τη Δευτέρα στο σχολείο μας θα γίνει διαμαρτυρία και όχι κατάληψη».

Στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, προτάσσοντας το θέμα των υπεράριθμων μαθητών και εκφράζοντας φόβους για την επόμενη σχολική χρονιά για πιθανή ένταξη 40 μαθητών στο οργανικό του δυναμικό. Ωστόσο, παίρνει αποστάσεις από τις ρατσιστικές εκφράσεις τονίζοντας «δεν είμαστε κατά της ένταξης των παιδιών προσφύγων στις σχολικές μονάδες και σε καμιά περίπτωση δεν υπονομεύουμε το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση». «Επίσης, δεν είμαστε αρνητικοί στην ένταξή τους στη δική μας σχολική μονάδα (6ο Δημοτικό)» σημειώνουν.

Πάντως οι γενικές συνελεύσεις συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη και σε άλλα σχολεία, σε περισσότερο ήρεμο κλίμα.

Με πληροφορίες από Lamiareport και ΑΠΕ/ ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ