Κυριακή Γρίβα: Πειθαρχική έρευνα στον Σπύρο Δημητρίου μετά το επεισόδιο με μπουκάλι στη δίκη

Κυριακή Γρίβα: Πειθαρχική έρευνα στον Σπύρο Δημητρίου μετά το επεισόδιο με μπουκάλι στη δίκη Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ένα σοβαρό επεισόδιο στιγμάτισε τη χθεσινή συνεδρίαση της δίκης για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, με πρωταγωνιστή τον δικηγόρο υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Σπύρο Δημητρίου, ο οποίος πέταξε μπουκάλι νερού προς τον συνήγορο της οικογένειας του θύματος, Γιάννη Απατσίδη. Η σκηνή εκτυλίχθηκε μέσα στη δικαστική αίθουσα, ενώπιον του ακροατηρίου και του δικαστηρίου, προκαλώντας προσωρινή διακοπή της διαδικασίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που ο κ. Απατσίδης ανέκρινε τη μητέρα του κατηγορούμενου, Σοφία Μάρκου, και υπαινίχθηκε ότι η ίδια ενδέχεται να επιχείρησε δωροδοκία της οικογένειας της Γρίβα. Η μάρτυρας αντέδρασε έντονα, ζητώντας να ολοκληρώσει την απάντησή της και απορρίπτοντας τις υπόνοιες. Η πίεση της εξέτασης φαίνεται πως πυροδότησε την έκρηξη του κ. Δημητρίου, ο οποίος, φωνάζοντας «Φτάνει πια!», εκτόξευσε το μπουκάλι προς τα έδρανα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συγγενών του θύματος.

Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία ώστε να αποκατασταθεί η τάξη, ενώ για λόγους ασφαλείας, ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από την αίθουσα από αστυνομικούς.

Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Μετά το επεισόδιο, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, Σωτήρης Φέλιος, διέταξε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα εις βάρος του Σπύρου Δημητρίου. Ο κ. Φέλιος έχει ήδη ζητήσει τη διαβίβαση των πρακτικών ή σχετικής αναφοράς από το δικαστήριο, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ελέγχου και για άλλους παριστάμενους δικηγόρους, λόγω της έντασης που συνεχίστηκε ακόμη και μετά την επανέναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Νωρίτερα, η συνεδρίαση είχε σημαδευτεί από την κατάθεση της μητέρας του δράστη, η οποία έκανε λόγο για σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα του γιου της, παρουσιάζοντας ιατρικές γνωματεύσεις και αναφέροντας ότι λάμβανε βαριά φαρμακευτική αγωγή. Υποστήριξε επίσης ότι η διακοπή συγκεκριμένων φαρμάκων τον Ιανουάριο ίσως συνέβαλε στην τραγική κατάληξη.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν ισχυρίστηκε πως η μητέρα της Κυριακής Γρίβα γνώριζε για την κακοποίηση του κοριτσιού αλλά δεν παρενέβη. Από την άλλη πλευρά, η πολιτική αγωγή επέμεινε να αναδείξει τη συμπεριφορά και τη γενικότερη ψυχική κατάσταση του κατηγορούμενου, ενώ η μάρτυρας τόνισε με ένταση πως επιθυμεί ο γιος της να καταδικαστεί και να συνεχίσει την αγωγή του.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Την παρέπεμψαν σε ψυχιατρική εξέταση με σκοπό να την απολύσουν»

Ο θείος της 57χρονης Σοφίας Χρηστίδου έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά των Διευθύνσεων του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
THE LIFO TEAM
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM
Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM