Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος του έτους ενδεχομένως να καταγραφούν 2.500 θάνατοι.

 

«Κάθε 1.000 κρούσματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς», σημείωσε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας αυτά τα νούμερα αμείλικτα. Μάλιστα,  δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45.

 

Ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε στα χαμηλά, όπως είπε, ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80, κάνοντας λόγο για ένα τραγικό γεγονός.

 

«Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε. Πρέπει με κάποιο τρόπο να παρέμβουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρίσκουν προσωπικά» είπε, για να σημειώσει πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

 

Προτάσσοντας τη σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους το πολύ την ημέρα