Κορωνοϊός: Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 16-17 ετών σύμφωνα με πληροφορίες

Κορωνοϊός: Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 16-17 ετών σύμφωνα με πληροφορίες Facebook Twitter
0

Σε σύσταση για τον εμβολιασμό των εφήβων 16-17 ετών φαίνεται ότι καταλήγει η αρμόδια Εθνική Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδρίασε σήμερα και ένα από τα θέματα ήταν η χορήγηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε εφήβους. 

Η επιτροπή φαίνεται πως προσανατολίζεται σε σύσταση για τον εμβολιασμό των εφήβων 16-17 ετών, όπως και των παιδιών άνω των 12 ετών με υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Ήδη, εμβολιάζονται τα παιδιά από 16 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα. 

Ο εμβολιασμός των εφήβων δεν θα είναι υποχρεωτικός, αλλά προαιρετικός. Πρόθεση είναι, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» ο εμβολιασμός τους να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, που είναι πιο επιθετική και από την οποία κινδυνεύουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Για το ενδεχόμενο εμβολιασμού των εφήβων στη χώρα μας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε χθες ότι έχει ίσως νόημα «να δούμε πρώτα τις ηλικίες που είναι πιο κοντά στις πανελλήνιες», έτσι ώστε να έχουν λιγότερα προβλήματα την επόμενη χρονιά στην πρόοδό τους. 

«Εγώ θα σκεφτόμουν πρώτα αυτή την ηλικιακή ομάδα. Σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που βλέπουμε στις άλλες χώρες και την εξέλιξη της επιδημίας τους επόμενους μήνες», δήλωσε ακόμη ο κ. Μαγιορκίνης, μέλος της επιτροπής των ειδικών, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ.  


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ