Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Η ανθρωπογεωγραφία των κρουσμάτων

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Η ανθρωπογεωγραφία των κρουσμάτων Facebook Twitter
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Η ανθρωπογεωγραφία των κρουσμάτων» (Eurokinissi)
0

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως καταγράφονται ανά γεωγραφική περιοχή, αποτυπώνει σε γράφημά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το γράφημα του ΑΠΕ, τα 1.496 επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τα 2.626 συνολικά (το γράφημα είναι πριν την χθεσινή καταμέτρηση) που είχαν καταγραφεί μέχρι την Κυριακή στη χώρα, εντοπίζονται στην Αττική ενώ μηδενικά κρούσματα καταγράφουν τρεις περιοχές: η Ευρυτανία, η Λακωνία και η Φωκίδα.

Χθες, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, καταγράφηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, 6 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.632. Το 55,4% αφορά άνδρες.

Στο ίδιο διάστημα, δύο ασθενείς κατέληξαν και ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 146. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι 39 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 80.951 κλινικά δείγματα. Το 22,6% των κρουσμάτων σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 50% σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονται 35 ασθενείς διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Το 23% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 91,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Ογδόντα ένας ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ