Απεργία την Πρωτομαγιά

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 6 νέα κρούσματα και δύο θάνατοι σε 24 ώρες

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 6 νέα κρούσματα και δύο θάνατοι σε 24 ώρες Facebook Twitter
0

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.632. Το 55,4% αφορά άνδρες.

Στο ίδιο διάστημα, δύο ασθενείς κατέληξαν και ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 146. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Οι 39 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 80.951 κλινικά δείγματα. Το 22,6% των κρουσμάτων σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 50% σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονται 35 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Το 23% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 91,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Ογδόντα ένας ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Τα νούμερα παγκοσμίως

Σε όλον τον κόσμο έχουν καταγραφεί πάνω από 3.592.000 κρούσματα. Στην Ευρώπη, έως σήμερα το πρωί, είχαν καταγραφεί πάνω από 1.384.000 κρούσματα, με τις πέντε χώρες που καταγράφουν τα περισσότερα να είναι η Ισπανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ρωσία. 

Πάνω από 1.165.000 ασθενείς που αιμολύθηκαν από τον ιό, έχουν αναρρώσει και είναι καλά. Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 249.081. Το 84% των νέων, σήμερα, καταγεγραμμένων θανάτων καταγράφεται στην Ευρώπη (56%) και στις ΗΠΑ (28%). 

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να καταγράφουν σε καθημερινή βάση, περισσότερους θανάτους από όσους κατέγραψε συνολικά η Ελλάδα μέχρι σήμερα, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. 

Για να αντιληφθεί κανείς ιστορικά τι έχει συμβεί τους τελευταίους τρεις μήνες, αρκεί να αναλογιστεί πως στις 30 Ιανουαρίου, είχαν καταγραφεί εκτός Κίνας μόνο 82 περιπτώσεις Covid-19 και κανένας θάνατος.

Ο ημερήσιος ρυθμός νέων περιπτώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αρκετά χαμηλότερος από τον αντίστοιχο στα μέσα Μαρτίου, «ωθώντας πολλές χώρες να αρχίσουν να χαλαρώνουν» τις απαγορεύσεις. Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου νόσων, το πρώτο κύμα έχει περάσει την κορύφωσή του στην Ευρώπη. Εντούτοις πέντε χώρες εξακολουθούν να καταγράφουν αύξηση στις περιπτώσεις της νόσου ή μη σημαντικές διαφορές στην πορεία της νόσου τις τελευταίες 14 ημέρες. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να καταγράφει τα χειρότερα ποσοστά αύξησης θανάτων σε σχέση με τους αναμενόμενους. 

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ