Ο γιος και η νύφη του 90χρονου, που άφησε την τελευταία του πνοή λόγω του κορωνοϊού, επίσης νοσηλεύονται και είναι σε σοβαρή κατάσταση.

 

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί πλέον τρεις θάνατοι από τον ιό, καθώς σήμερα έγινε γνωστό ότι κατέληξαν ο 90χρονος που νοσηλευόταν στην Πτολεμαΐδα και ο 67χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

 

Ο γιος και η νύφη του 90χρονου νοσηλεύονται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, στον θάλαμο αρνητικής πίεσης. Η κατάσταση της γυναίκας είναι λίγο καλύτερη κατάσταση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Επιπλέον, ένας 78χρονος από τη Δαμασκηνιά Βοΐου- όπως και ο 90χρονος- που νοσηλευόταν από τις 8 Μαρτίου στην Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης με συμπτώματα πνευμονίας, δήλωσε στους γιατρούς ότι είχε συναντηθεί με τον 90χρονο. Αμέσως εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι είναι και αυτός θετικός στον κορωνοϊό.

 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Καστοριά

 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται σήμερα στο νοσοκομείο της Καστοριάς, για ευρεία σύσκεψη με τους γιατρούς και τη διοίκηση.

 

Η Καστοριά έχει 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων 7-8 είναι νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου. Πάνω από 40 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα, χωρίς όμως κάνεις από αυτούς να έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα.