Κορωνοϊός: Τρίτος νεκρός από τον ιό στην Ελλάδα - 67χρονος στη Ζάκυνθο

Κορωνοϊός: Τρίτος νεκρός από τον ιό στην Ελλάδα - 67χρονος στη Ζάκυνθο Facebook Twitter
1

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε πριν λίγο την ζωή του από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον απολογισμό των θυμάτων στους τρεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 67χρονο που κατέληξε μετά από ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Ήταν στο γκρουπ προσκυνητών που είχε επισκεφτεί πρόσφατα τους Αγίους Τόπους και η υγεία του είχε επιδεινωθεί. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν αλλά, παρά τις προσπάθειές τους, ο άνδρας υπέκυψε. 

Ήταν ένα από τα 4 κρούσματα στο νησί της Ζακύνθου. Τα άλλα τρία περιστατικά που νοσηλεύονται εκεί, θεωρείται πως βρίσκονται «εκτός κινδύνου», όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. 

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστός ο θάνατος ενός 90χρονου από την Πτολεμαΐδα, που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο ασθενής κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας. Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, είχε καταλήξει και ένας άνδρας 66 ετών από τον SARS-CoV-2 ενώ τουλάχιστον τρία άτομα νοσηλεύονται στην εντατική.

Συνολικά, 190 κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγράφει στην Ελλάδα, εκ των οποίων 11 χωρίς ιστορικό ταξιδιών ή επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σαράντα έξι άτομα νοσηλεύονται σε κατά τόπους νοσοκομεία αναφοράς ενώ για 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση. Ανάμεσα στους ασθενείς είναι και επτά παιδιά.

Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Τα κρούσματα χωρίς προφανές ιστορικό σύνδεσης είναι ενδεικτικά τις «σιωπηλής» εξάπλωσης του ιού για την οποία προειδοποιούσαν τις προηγούμενες εβδομάδες οι λοιμωξιολόγοι, καθώς πολλοί φορείς μεταδίδουν τον κορωνοϊό κατά την ασυμπτωματική φάση.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι σαφώς μεγαλύτερος καθώς, στατιστικά, πολλοί εκδηλώνουν μόνο τα ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19 πιθανολογείται πως μία μεγάλη μερίδα ασθενών, δεν πηγαίνει ποτέ για εξετάσεις με αποτέλεσμα να μην διαγιγνώσκεται με τον κορωνοϊό. Όλα δείχνουν πως η Ελλάδα εισέρχεται πλέον στην φάση 2 ενώ οι ειδικοί θεωρούν πιθανή μια έξαρση της νόσου στην χώρα μας έως τα μέσα Απριλίου.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Άλλος ένας από αυτούς που δεν φέρανε - από τα Ιεροσόλυμα - ιούς άλλα ευλογία.Φάτε παραμύθια και χωνέψτε θάνατο!Οι εκκλησίες ακόμη ανοιχτές, ακόμη ποτίζουν μαγικά κρασάκια τους πιστούς και φιλούν εικόνες. Το λες και ηθική αυτουργία. Ελλάδα - Μεσαίωνας 2020μΧ