Σε αναστολή της λειτουργίας 145 ξενοδοχεία στον νομό Θεσσαλονίκης, από την ερχόμενη Δευτέρα, μετά τα κυβερνητικά μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου. «Είναι διπλή ανακούφιση που κλείνουν, και για εμάς τους ξενοδόχους και για τους εργαζόμενους» ανέφερε πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) Ανδρέας Μανδρίνος, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος». Σύμφωνα με το υπουργείο τουρισμού, η αναστολή λειτουργίας ισχύει αρχικά έως τις 30 Απριλίου, ωστόσο όπως αναφέρει ο κ. Μανδρίνος «είναι βέβαιο, ότι δεν θα ανοίξουν την 1η Μαΐου». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης αδυνατεί προς το παρόν να προσδιορίσει το μέγεθος της ζημίας καθώς, όπως ανέφερε, «δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει όλο αυτό».

 

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του την Παρασκευή, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο και επισήμανε ότι «τα ελληνικά ξενοδοχεία βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά». 

 

Τα τρία ανοιχτά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης 

 

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, τρία ξενοδοχεία, θα παραμείνουν ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για τα τριών αστέρων Vergina Hotel επί της οδού Μοναστηρίου 19 και Rotonda επί της οδού Μοναστηρίου 97 και το τεσσάρων αστέρων Panorama στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, συνολικής δυναμικότητας περί των 500 κλινών.

 

Τα κριτήρια για τη λειτουργία αυτών των τριών ξενοδοχείων είναι «αφενός να βολεύουν χωροταξικά – να υπάρχει και στα ανατολικά της πόλης ένα ξενοδοχείο σε λειτουργία- και αφετέρου να είναι αρκετές οι κλίνες» ανέφερε στην εφημερίδα «Έθνος» ο πρόεδρος της ΕΞΘ Ανδρέας Μανδρίνος προσθέτοντας «τουρισμός δεν θα υπάρχει μέχρι το Μάιο, τα ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά για υποχρεώσεις, διαμονή συγγενών αρρώστων κτλ.».

 

Με πληροφορίες από Έθνος