Κορωνοϊός: 37 οι νεκροί στην Ελλάδα - 5 τις τελευταίες ώρες

Κορωνοϊός: 37 οι νεκροί στην Ελλάδα - 5 τις τελευταίες ώρες Facebook Twitter
EPA
3

Πέντε ακόμη άτομα έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων στην χώρα μας στα 37, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα πέντε τελευταία θύματα είναι ένας 40χρονος και τέσσερις ηλικιωμένοι, που νοσηλεύονταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Ο 40χρονος είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα σύμφωνα με το κρατικό κανάλι και νοσηλευόταν στο Αττικό. Θύματα του ιού έπεσαν και ένας 62χρονος στο Σωτηρία με καρδιολογικά προβλήματα, ένας 64χρονος στο ΑΧΕΠΑ και ένας 71χρονος από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (και οι δύο με υποκείμενα νοσήματα), καθώς και μία 86χρονη στο Σισμανόγλειο.

Ο 71χρονος είναι ο τρίτος νεκρός από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, μετά τον ηλικιωμένο άνδρα από τον Εχίνο και τον 46χρονο στρατιωτικό από το Κουτσό. Από την Τετάρτη, ο Εχίνος έχει τεθεί σε καθεστώς απόλυτης καραντίνας, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί και φοιτητές που επέστρεψαν από την Τουρκία και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ξάνθης.

Μέχρι χθες το απόγευμα, τα καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ήταν 1.061.

Σε πρωινή του συνέντευξη, ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως οι αρχές θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας στα μέσα Απριλίου, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προειδοποίησε ότι από τα μέσα και έως τα τέλη Απριλίου αναμένεται η κορύφωση στην χώρα μας. 

«Να μην χαλαρώσει κανείς», σημείωσε ο κ. Κικίλιας λέγοντας ότι αυτή στάση συνιστά τον νέο πατριωτισμό.

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει τι "έβγαλε" η ιχνηλάτηση για τους αυξημένους νεκρούς τις τελευταίες μέρες, ούτε αν εντόπισε τον πιθανό λόγο μετάδοσης του ϊού σε αυτούς.Δοθέντος ότι η πλειοψηφία τους είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, είναι εύλογο να ανήκουν σε αυτά που μέχρι πριν 15 μέρες, καλούσε "με τις ευλογίες" της η Εκκλησία να συγχρωτίζονται στους ναούς.Εάν ο αριθμός των νεκρών αυτής της ηλικίας μειωθεί μετά 15-20 μέρες, η θεωρία αυτή θα επαληθευτεί και οι ευθύνες της Εκκλησίας θα είναι συγκεκριμένες. Αν είμαστε καλά, θα το ελέγξουμε μετά 15 μέρες.
Προσωπικά, συναντώ πάρα πολλούς ηλικιωμένους στα σούπερ μάρκετ και ακόμα περισσότερους σε φαρμακεία και σε φούρνους. Μέχρι μάλιστα να κλείσουν οριστικά τα καφενεία, υπήρχαν πάρα πολλοί και εκεί.Στις δε εκκλησίες είχαν ήδη σταματήσει εν πολλοίς να προσέρχονται, είτε από μόνοι τους είτε κατόπιν πολλών συγκεκριμένων υποδείξεων.Τώρα, εάν η μείωση θανάτων της ευπαθούς αυτής ομάδας σημάνει για εσάς «συγκεκριμένες ευθύνες τις εκκλησίας», μπορείτε να πιαστείτε στον μακρύ χορό των φωνών που έχουν βρει έξαφνα τον απόλυτο δαίμονα τις ασθένειας: και τσάμπα είναι και της μοδός είναι…