Κοντοζαμάνης: Απαρέγκλιτη εφαρμογή της αναστολής για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Κοντοζαμάνης: Απαρέγκλιτη εφαρμογή της αναστολής για ανεμβολίαστους υγειονομικούς- Ανοίγει πλατφόρμα για προσλήψεις Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Η αναστολή καθηκόντων θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

Παράλληλα, σημείωσε- κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό- ότι εφόσον αυτοί οι υγειονομικοί επιστρέψουν στην εργασία τους, μετά τον εμβολιασμό τους, πιθανόν να τοποθετηθούν σε άλλη θέση. 

«Ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου», ξεκαθάρισε ο κ. Κοντοζαμάνης, αναφερόμενος στο μέτρο που προβλέπει αναστολή καθηκόντων για όσους υγειονομικούς δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό έως εκείνη την ημέρα. 

«Με βάση το σύστημα μισθοδοσίας στο δημόσιο, που προβλέπει προκαταβολή αποδοχών 15νθημέρου, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος. Όσοι τεθούν σε αναστολή, όταν και εφόσον εμβολιαστούν και επιστρέψουν, είναι πιθανό να τοποθετηθούν σε άλλη θέση, αφού οι ανάγκες της υπηρεσίας θα έχουν διαφοροποιηθεί», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ανοίξει πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού- εκτός γιατρών- που θα καλύψει τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν, ανακοίνωσε ο κ. Κοντοζαμάνης. 

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει σχέδιο για αναδιάταξη των δυνάμεων, ώστε να λειτουργήσει το σύστημα υγείας και να αντιμετωπιστούν οι όποιες αρρυθμίες ενδεχομένως προκύψουν. 

Τέλος, ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι η «μεγάλη πλειονότητα» των υγειονομικών έχουν ήδη εμβολιαστεί. «Ορισμένοι, λίγοι ευτυχώς, εξακολουθούν να επιμένουν στην άποψη ότι είτε το εμβόλιο είναι βλαβερό, είτε ότι η υποχρεωτικότητα παραβιάζει ατομικά δικαιώματα», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απάντησε αρνητικά στο αίτημα γιατρών για την έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να «παγώσει» η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. 


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ