Κόμμα για τα Ζώα: Να μην εγκαταλείψουμε τα ζώα στην πανδημία - Δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό

Κόμμα για τα Ζώα: Να μην εγκαταλείψουμε τα ζώα στην πανδημία - Δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Η επιδημία του κορωνοϊού κινδυνεύει να εξελιχθεί σε παγκόσμια καταστροφή για όλα τα ζώα, επισημαίνει το Κόμμα για τα Ζώα, καλώντας τον κόσμο να μην τα εγκαταλείψει σε αυτήν περίοδο κρίσης.

«Οι μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές κρίσεις πάντα έπλητταν περισσότερο τους πιο αδύναμους και τα ζώα. Αν θέλουμε να μετατρέψουμε την κρίση του COVID-19 σε ευκαιρία για καλύτερη κοινωνία, θα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Είναι ευθύνη όλων των διαμορφωτών κοινής γνώμης να γίνει κτήμα μας πως "τα ζώα συντροφιάς δεν μπορούν να διασπείρουν τον COVID-19", όπως τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO)», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. 

Το Κόμμα για τα Ζώα τονίζει την ανάγκη «να εξασφαλίσουμε πως τα ζώα συντροφιάς όσων ασθενούν, ιδίως των μοναχικών ατόμων, θα έχουν φιλοξενία και περίθαλψη. Να είμαστε βέβαιοι πως αν πάμε στο νοσοκομείο, θα βρούμε το ζωάκι μας σε καλή κατάσταση όταν επιστρέψουμε».

Ταυτόχρονα σημειώνει πως πρέπει να συνεχιστεί η φροντίδα στα αδέσποτα. «Το δίκτυο προστασίας που τα καλύπτει όλα αυτά τα χρόνια (μεμονωμένοι φιλόζωοι και φιλοζωικές οργανώσεις, καταστήματα εστίασης, ακτιβιστές κ.λπ.) καταρρέει στις ερημωμένες πόλεις. Έχουμε ευθύνη να οργανώσουμε τον μηχανισμό που θα το αντικαταστήσει. Ακόμα και σε περίπτωση απαγόρευσης της κυκλοφορίας, να επιτραπεί στους φιλόζωους να συνεχίσουν να ταΐζουν και να ποτίζουν τα αδέσποτα», προσθέτει.

Όπως επισημαίνει, «όλες οι μεγάλες επιδημίες των τελευταίων ετών είναι ζωονόσοι, αρρώστιες που μεταδόθηκαν στον άνθρωπο από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Όσο πιέζουμε την άγρια φύση και εισβάλλουμε στα οικοσυστήματα της άγριας ζωής, τόσο περισσότερο εκτιθέμεθα σε ασθένειες και πανδημίες. Ας ανοίξει στην κοινωνία μας μια μεγάλη συζήτηση για την κτηνοτροφία, την αλιεία, το κυνήγι, την προστασία της βιοποικιλότητας».

Το Κόμμα για τα Ζώα ζητάει να συγκροτηθεί στο Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας μία εθνική «Ομάδα Κρούσης» (Task Force) με αποκλειστικό σκοπό την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας για όλα τα ζώα, στην οποία να συμμετέχουν εκπρόσωποι της επιστήμης, των φιλοζωικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, των τοπικών και εθνικών αρχών.

«Στο διάγγελμά της Τρίτης 17 Μαρτίου 2020, ο πρωθυπουργός μας κάλεσε "να κάνουμε χειροπιαστή καθημερινότητα το φιλότιμο, τη γενναιότητα και το συλλογικό μας σθένος". Αυτός, ο "πόλεμος της ζωής", συμπεριλαμβάνει εξ ορισμού τη φροντίδα για όλα τα ζώα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Κόμματος για τα Ζώα, Χριστίνα Παπή.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή που αρίστευσε, μιλά στη LIFO

Ελλάδα / Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή, μιλά στη LIFO

Η συντονίστρια του προγράμματος «Άμεση Ανακούφιση Προσφύγων και Μεταναστών» των Παιδικών Χωριών SOS στη Λέσβο, μιλά για την επιτυχία του 18χρονου παιδιού αλλά και για τι θα πρέπει να κάνει πλέον η πολιτεία

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ