Έλληνες φιλόζωοι ιδρύουν το πρώτο «Κόμμα για τα Ζώα»: Η εκπρόσωπος μιλά στο LiFO.gr

Έλληνες φιλόζωοι ιδρύουν το πρώτο «Κόμμα για τα Ζώα»: Η εκπρόσωπος μιλά στο LiFO.gr Facebook Twitter
Πηγή φωτό: «Κόμμα για τα Ζώα»
2

Ομάδα Ελλήνων φιλόζωων κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να ιδρυθεί το «Κόμμα για τα Ζώα», η πρώτη παράταξη πολιτικής φιλοζωίας στην Ελλάδα. 

Ως εκπρόσωποι της παράταξης «Κόμμα για τα Ζώα», υπέγραψαν η Χριστίνα Παπή, η Γκιζέλα Μαγκλή και η Μαρία-Αστραδενή Σκούρτα, προσκομίζοντας τις υπογραφές στήριξης εκατοντάδων πολιτών. «Τυπικά μόνο περιμένουμε να μας πουν πότε θα εγκριθεί», λέει στο LiFO.gr η προσωρινή εκπρόσωπος του κόμματος, Χριστίνα Παπή. 

Είναι πιθανό να συνεργαστείτε με κάποιο από τα υφιστάμενα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα; 

«Όχι, γιατί είμαστε ένα ομολογιακό κόμμα, που δεν σκοπεύουμε σε συνεργασίες και στοχεύουμε πολύ συγκεκριμένα να αλλάξουμε κάποιους νόμους για τα ζώα, τα οποία έχουν αναχθεί σε αντικείμενα. Θα συνεργαστούμε όμως με τα αντίστοιχα φιλοζωικά κόμματα σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου έχουν εκλεγεί βουλευτές και ακόμη και ευρωβουλευτές. Είμαστε ήδη σε επαφή με το φιλοζωικό κόμμα της Ολλανδίας και της Κύπρου». 

Εκτός από τον αγώνα για τα δικαιώματα των ζώων, έχετε άλλες θέσεις στην ατζέντα σας, π.χ για την οικονομία;

«Είμαστε υπέρ της μεταστροφής της οικονομίας προς ένα πιο οικολογικό μοντέλο, θέλουμε να στηρίξουμε την αγροτική παραγωγή και όχι την κτηνοτροφία. Θέλουμε να στηρίξουμε την φυτοφαγική μετάβαση. Για αρχή να βελτιωθούν οι συνθήκες στα σφαγεία, να μπουν κάμερες», δηλώνει η κα Παπή, που ξεκαθαρίζει ότι το «Κόμμα για τα Ζώα» υποστηρίζει την αμιγώς χορτοφαγική - vegan διατροφή. 

Πώς σκοπεύετε να επικοινωνήσετε τις θέσεις σας σε πιθανούς ψηφοφόρους;

«Η ενημέρωση έχει ήδη ξεκινήσει μέσα από τις σελίδες «Ζώα, Άνθρωποι και Φύση» και animalpolititcs.gr. H εφημερίδα μας είναι δωρεάν και εκδίδεται σχεδόν ανά μήνα», καταλήγει η κα Παπή, που είναι προσωρινή εκπρόσωπος του κόμματος, έως το πρώτο συνέδριο, με την ίδια εκτιμά να τοποθετεί χρονικά την διεξαγωγή του μέσα στο προσεχές φθινόπωρο.

Μετά από τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Γαλλία την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Φιλανδία, τη Δανία και την Ιρλανδία, η Ελλάδα θα γίνει το 13ο κράτος-μέλος της ΕΕ που αποκτά φιλοζωικό, πολιτικό κόμμα.

«Οι Έλληνες φιλόζωοι έχουμε πια το κόμμα μας. Κάθε επιτυχία του θα αντανακλάται σε ολόκληρο το ευρύ κίνημα της φιλοζωίας, της φυτοφαγίας, της απελευθέρωσης των ζώων, του οικολογικού μετασχηματισμού. Από τη μεριά μας, έχουμε χρέος να είμαστε πάντοτε ανοικτοί, ενωτικοί, δημιουργικοί, συνθετικοί και προσηλωμένοι στους στόχους ολόκληρου του κινήματος», δήλωνε νωρίτερα η Χριστίνα Παπή.

«Να τιμούμε την εμπιστοσύνη και την αγάπη όσων μας ακολουθούν, όσων μας παρατηρούν, όσων ακούνε καλοπροαίρετα το μήνυμά μας. Αλλά, πάνω από όλα, θα είμαστε η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, και ιδίως όλων των μη-ανθρώπινων ζώων».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ε τωρα φταιμε εμεις που κατεβαινουν στην πολιτικη με τιτλο "κομμα για τα ζώα"; Περαν του αυτονοητου που δημιουργει την παιδιαστικη χαρα να τους τρολαρεις καλοκαρδα βαλαν στον τιτλο του κομματος την λεξη κομμα.....Δηλαδη εγω ψηφιζω το κομμα κομμα για τα ζωα, ποιες είναι οι πολιτικες θεσεις του κομματος κομμα για τα ζώα; Το κομμα κομμα για τα ζωα έχει ενδιαφερουσες θεσεις κτλΤο σωστο είναι να συστηνανε κομμα "Για τα ζώα" δεν θα γλυτωνανε τρολαρισμα αλλα τουλαχιστον δεν θα τρωγανε γλωσσολογικη κριτικη απο μενα,αλλο ΚΓΤΖ και αλλο ΓτΖ, το ενα θυμηζει ακρωνυμιο μυστικης υπηρεσιας της Σοβιετιας το αλλο εχει κατι σε ΠτΔ ρε παιδι, αλλα και πως θα αποκαληστε;ΝΔ, νουδου, νουδιτες, νουδουτισες(φοιτητες, δαπιτες/δαπιτισες)Πασοκ, πασοκοι, πασοκες(πασπιτες/πασπιτισες)ΚΚΕ, κουκουεδες, κουκουεδιτισες(κνιτες, κνιτισες)Συριζα, συριζαιοι, συριζαιες(εχουν ξεχωριστο ακρονυμιο;)Με το κομμα "Κομμα για τα ζώα" τι έχουμε;"Συντροφοι Κουγουτουεζιτες και Κουγουτουεζιτισες πρεπει να μιλησουμε πλεον για τα ζώα και τα δικαιωματα τους στην πολιτικη του σημερα! Μαζι μας στεκει και η νεολαια του κομματος Κομμα για τα Ζωα, ας καλοσορισουμε τους Νουκουγουτουεζιτες και Νουκουγουτουεζιτες"Συντροφια στην πρωτη κομματικη συνελευση προτινω το πρωτο θεμα να είναι η καταστατικη αλλαγη του ονοματος του κομματος.