ΚΚΕ: Στα Χανιά η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη- Από αύριο σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

ΚΚΕ: Στα Χανιά η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη- Από αύριο σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Στον Γαλατά Χανίων θα ταφεί τελικά ο Μίκης Θεοδωράκης, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από αύριο, Δευτέρα, στη Μητρόπολη Αθηνών. 

Την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου, ο μουσικοσυνθέτης θα ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, αναφέρει η ανακοίνωση. 

Παράλληλα, το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι, σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από αύριο, Δευτέρα. 

Συγκεκριμένα, το λαϊκό προσκύνημα αύριο θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00. Θα συνεχιστεί την Τρίτη από τις 10:00 έως τις 19:00 και την Τετάρτη, από τις 10:00, έως τις 14:00. Την ίδια ημέρα θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, στις 15:00. 

«Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ. 

«Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό, δεν θα το κάνω τώρα»

Νωρίτερα σήμερα, ο γιος του μουσικοσυνθέτη, Γιώργος Θεοδωράκης, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αψηφήσει την τελευταία επιθυμία του πατέρα του

«Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ», έγραψε ο Γιώργος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στο δικαστικό «μπλόκο» για το ζήτημα. 

Την Παρασκευή, το Πρωτοδικείο εξέδωσε διάταξη που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη, έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε συνεργάτης του μουσικοσυνθέτη, επικαλούμενος την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για τον τόπο της ταφής του. Η απαγόρευση έχει ισχύ έως αύριο, Δευτέρα, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη.

Αφορμή για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αποτέλεσε η απόφαση του συγγενικού περιβάλλοντος να ταφεί ο μουσικοσυνθέτης στο Βραχάτι Κορινθίας αντί στον Γαλατά Χανίων, τόπο που σύμφωνα με το δικόγραφο που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο είχε επιλέξει ο ίδιος ο εκλιπών για την τελευταία κατοικία του.

«Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον τιμά», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη. «Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτηση που έκανε στα social media. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ