Γιος Μίκη Θεοδωράκη: Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό, δεν θα το κάνω τώρα- Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη

Γιος Μίκη Θεοδωράκη: Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό, δεν θα το κάνω τώρα- Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Νέα παρέμβαση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη έκανε ο γιος του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη. 

Με ανάρτηση στο Facebook, ο Γιώργος Θεοδωράκης επισημαίνει ότι επιθυμία του πατέρα του ήταν να ταφεί στην Κρήτη, την οποία ο μουσικοσυνθέτης είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. 

«Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον τιμά», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη. «Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει», τονίζει. 

Ο Γιώργος Θεοδωράκης ξεκινά την ανάρτησή του γράφοντας ότι από παιδί κατάλαβε ότι «ο πατέρας μας δεν μας ανήκει», καθώς ο ίδιος φρόντισε «να γίνει ο Μίκης όλων». 

«Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι’ αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου», γράφει ο γιος του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. 

Σε ό,τι αφορά την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στην Κρήτη, σημειώνει ότι αυτό ήταν γνωστό. 

«Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ», γράφει ο Γιώργος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στη συζήτηση της αίτησης για ασφαλιστικά μέτρα.

«Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον τιμά. Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ», συνεχίζει. 

Ο Γιώργος Θεοδωράκης εκφράζει ευγνωμοσύνη για την αγάπη του κόσμου και καταλήγει: «Γι'αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα». 

Αυτή είναι η δεύτερη δημόσια παρέμβαση του Γιώργου Θεοδωράκη για το ζήτημα που έχει προκύψει. Σε ανάρτηση που έκανε την Παρασκευή έγραψε: «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε...». 


Αύριο η συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, την Τρίτη (7/9) και την Τετάρτη (8/9) από τις 10:00 έως τις 19:00 και την Πέμπτη (9/9) από τις 10:00 έως τις 14:00. Την ίδια ημέρα θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, στις 15:00, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Το ζήτημα που έχει προκύψει μετά τον θάνατο του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη αφορά τον τόπο ταφής του. Επιθυμία του ίδιου ήταν να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

Την Παρασκευή, το Πρωτοδικείο εξέδωσε διάταξη που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη, έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε συνεργάτης του μουσικοσυνθέτη, επικαλούμενος την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για τον τόπο της ταφής του.

Η απαγόρευση έχει ισχύ έως αύριο, Δευτέρα, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη.

Αφορμή για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αποτέλεσε η απόφαση του συγγενικού περιβάλλοντος να ταφεί ο μουσικοσυνθέτης στο Βραχάτι Κορινθίας αντί στον Γαλατά Χανίων, τόπο που σύμφωνα με το δικόγραφο που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο είχε επιλέξει ο ίδιος ο εκλιπών για την τελευταία κατοικία του.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ