Κιλκίς: Από λάθος εργαστηρίου η ανακοίνωση 102 κρουσμάτων

Κιλκίς: Από λάθος εργαστηρίου η ανακοίνωση 102 κρουσμάτων Facebook Twitter
Κιλκίς: Από λάθος εργαστηρίου η ανακοίνωση 102 κρουσμάτων (Eurokinissi)
0

Σε λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου οφείλονται τα 102 κρούσματα κορωνοϊού, που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ για την περιφέρεια του Κιλκίς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας ιδιωτικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης αμέλησε να κοινοποιήσει στον ΕΟΔΥ αποτελέσματα ελέγχων που διεξήγαγε από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα.

Αντί να ενημερώσει το εργαστήριο δηλαδή για τα ημερήσια κρούσματα, ανακοίνωσε αθροιστικά τα κρούσματα.

Όπως αναφέρει σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης «Η ανακοίνωση για εκτόξευση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων σε 102 στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία- όπως απεδείχθη- οφείλεται σε ασύλληπτο λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μία περίοδο κρίσιμη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αφορούν στην προστασία και την περαιτέρω θωράκιση της δημόσιας υγείας από τον αόρατο "εχθρό", τον COVID-19.

»Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο την περίοδο που διανύουμε να προκαλείται αναστάτωση στην τοπική κοινωνία από παραλείψεις, λάθη ή και αμέλεια υπευθύνων, οι οποίοι καλούνται να επιτελούν – πρωτίστως - με υπευθυνότητα, έργο υψίστης κοινωνικής σημασίας.

»Το εργαστήριο καθυστέρησε να κοινοποιήσει στον ΕΟΔΥ αποτελέσματα ελέγχων που διεξήγαγε από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και χθες (7 Δεκεμβρίου) και το έπραξε αθροιστικά, με αποτέλεσμα, οι έλεγχοι των ημερών αυτών να δώσουν 94 από τα 102 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου.

»Πρόκειται για περιστατικό το οποίο καθιστά, τουλάχιστον, επιτακτική την ανάγκη διενέργειας έρευνας προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των αρμόδιων φορέων και η εμπιστοσύνη των πολιτών.

»Στη μάχη κατά του COVID-19 δεν περισσεύει κανείς. Γι' αυτό όλοι, φορείς και πολίτες καλούμαστε να είμαστε συνεπείς και υπεύθυνοι, με στόχο να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις της πρωτοφανούς αυτής πανδημίας και να εξέλθουμε από αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.

»Πέρα από την επίρριψη ευθυνών ή τον εντοπισμό ενδεχόμενων ολιγωριών, ζητούμενο παραμένει η εγρήγορση, η σοβαρότητα, η πειθαρχία. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

»Την ίδια στιγμή, όμως, δεν υπάρχει περιθώριο αδικαιολόγητης πρόκλησης έντονης ανησυχίας στην τοπική κοινωνία από ανεύθυνες συμπεριφορές. Η συστράτευση όλων στον αγώνα κατά της πανδημίας είναι απαραίτητη για να βγούμε νικητές».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας καταγράφηκαν 1.251 νέα κρούσματα του κορωνοϊού με 250 κρούσματα να εντοπίζονται στην Περιφέρεια Αττικής και 243 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Εσφαλμένα ανακοινώθηκε ότι 102 κρούσματα εντοπίστηκαν στο Κιλκίς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ