Κεραμέως: Με μάσκα μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία- Υπό συζήτηση από ποια ηλικία

Κεραμέως: Με μάσκα μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία- Υπό συζήτηση από ποια ηλικία Facebook Twitter
Μαθητές με μάσκα, στη Γερμανία (Πηγή φωτό EPA)
0

Τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, με τα οποία θα επιστρέψουν στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί ανέλυσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική.

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου σε πλήρη λειτουργία, δηλαδή χωρίς εκ περιτροπής διδασκαλία, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας σήμερα, Τρίτη, μετά την τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών.

«Έχει προκριθεί η επιστροφή στην κανονικότητα, δηλαδή η πλήρης λειτουργία των σχολείων, σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Αυτή ήταν η ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής», δήλωσε η κ. Κεραμέως μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και μαθητές, συμπλήρωσε η υπουργός. «Υπό συζήτηση είναι από ποια ηλικία θα φορούν μάσκα οι μαθητές», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Τα μέτρα στα σχολεία

Εκτός από την εκτεταμένη χρήση μάσκας, τα αυξημένα μέτρα για την επιστροφή στα θρανία προβλέπουν διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμό κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων και μετά το πέρας της, όπως και χρήση αντισηπτικών.

«Επίσης, θα δοθούν επικαιροποιημένες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τη χρήση μάσκας», δήλωσε η κ. Κεραμέως. «Επίσης, προβλέπεται απουσία μαθητή μόνο αν νοσήσει ο ίδιος ή κάποιος που διαμένει στο ίδιο σπίτι», πρόσθεσε.

Οι συζητήσεις με την επιτροπή ειδικών θα συνεχιστούν και το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει το προσεχές διάστημα το πλαίσιο επαναλειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός επεσήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρχει και πρόβλεψη για την αντιμετώπιση κρούσματος, ή έξαρσης σε τοπικό επίπεδο. Τόνισε παράλληλα ότι σε κάθε περίπτωση, αν κλείσει κάποιο τμήμα ή αν επιβληθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα, τότε το υπουργείο Παιδείας είναι καθόλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση αν χρειαστεί.

Τέλος, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι παρακολουθούνται διαρκώς τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Δεν θα διστάσουμε να επικαιροποιήσουμε τα όποια μέτρα», υπογράμμισε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ