Τα σχολεία θα ανοίξουν με πλήρη σύνθεση: Μάσκα και χωριστά διαλείμματα αλλά όχι εκ περιτροπής διδασκαλία

Τα σχολεία θα ανοίξουν με πλήρη σύνθεση: Μάσκα και χωριστά διαλείμματα αλλά όχι εκ περιτροπής διδασκαλία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα σχολεία θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο με πλήρη σύνθεση, χωρίς εκ περιτροπής διδασκαλία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας. 

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας για την λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Επί τάπητος τέθηκε η προετοιμασία της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών και η επικαιροποίηση των διαδικασιών υπό το φως των αυξημένων κρουσμάτων και των λοιπών επιδημιολογικών δεδομένων στην Ελλάδα. 

Ύστερα από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων σε πλήρη σύνθεση - κοινώς με όλους τους μαθητές - και με αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.

Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο.

«Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται», δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας. «Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό.»

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης. 

Χθες, βέβαιος ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δίνοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν αναβολή του χτυπήματος του πρώτου κουδουνιού. Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, το εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να επαναλειτουργήσει έστω κι αν συνεχίζει να υπάρχει ο κορωνοϊός στη χώρα.

Στο ερώτημα κατά πόσο η ημερομηνία είναι οριστική και για το αν υπάρχει πιθανότητα αναβολής, ο κ. Πέτσας αποκρίθηκε ότι όσο αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δεν βελτιώνεται το αποτέλεσμα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ