Διαβροχή της περιοχής στις Κεχριές Κορινθίας πραγματοποιούν με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 

 

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής που μίλησε στο LIFO.gr ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίστηκε όλο το βράδυ. Παρότι η έντασή έχει μειωθεί, προβληματισμό στο επιτελείο του Σώματος προκαλούν οι πολλές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αναζωπυρώσεις καθώς δυνατοί άνεμοι επικρατούν στην περιοχή.  

 

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συντρέχουν 3 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

 

Υπενθυμίζεται, ότι ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, που βρίσκεται από την πρώτη ημέρα στο σημείο και συντονίζει τις πυροσβεστικές δυνάμεις, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός «ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη», ενώ πρόσθεσε «πως είναι επίτευγμα, που σε μια τέτοια μεγάλη και "δύσκολη" πυρκαγιά, δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό».

 

Κεχριές Κορινθίας: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες - Ύφεση της πυρκαγιάς και διάσπαρτες εστίες
Eurokinissi

 

Εξηγώντας γιατί είναι «δύσκολη» η συγκεκριμένη πυρκαγιά, επισήμανε: «Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ».

 

«Έχουμε οργανωμένο σχέδιο και γι' αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά την φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς», σχολίασε αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς. 

 

Κεχριές Κορινθίας: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες - Ύφεση της πυρκαγιάς και διάσπαρτες εστίες
Eurokinissi

 

Κεχριές Κορινθίας: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες - Ύφεση της πυρκαγιάς και διάσπαρτες εστίες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες η η κυβέρνηση προχώρησε στην ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άμεση χαρτογράφηση της περιοχής, ενώ ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση. 

 

Κατά το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να παρέμβει σε 103 αστικές και 79 δασικές πυρκαγιές.