Κατέληξε ο μαθητής από τη Φλώρινα που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Κατέληξε ο μαθητής από τη Φλώρινα που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ/ ΜΠΕ
0

Έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή ο μαθητής από τη Φλώρινα που έπαθε δηλητηρίαση από μανιτάρια.

Ο άτυχος 16χρονος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος, αλλά- σύμφωνα με την ΕΡΤ- δυστυχώς κατέληξε καθώς ο οργανισμός του δεν δέχθηκε το μόσχευμα. Την περασμένη Παρασκευή, ο μαθητής Γυμνασίου από το Βαρικό Φλώρινας κατανάλωσε άγρια μανιτάρια που είχε μαζέψει από το δάσος με τον πατέρα του και κάποιο φίλο τους.

Όμως, ο ανήλικος ένιωσε αδιαθεσία και ο πατέρας του τον μετέφερε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Εκεί, έπειτα από εξετάσεις, οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για δηλητήριαση από κατανάλωση μανιταριών.

Αρχικά, ο μαθητής μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και από εκεί με ειδική πτήση μεταφέρθηκε στη Γερμανία, όπου ζει η μητέρα του. Οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να γίνει μεταμόσχευση ήπατος και η επέμβαση έγινε την Τετάρτη. Τα πρώτα νέα ήταν αισιόδοξα και η κατάστασή του ήταν σταθερή. Όμως, ο οργανισμός του 16χρονου δεν δέχθηκε το μόσχευμα και ο μαθητής κατέληξε το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με συγγενικό πρόσωπο που επικαλείται η ΕΡΤ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νυχτερινά δρομολόγια Ηλεκτρικός, Μετρό και Τραμ το Σάββατο λόγω στάσης εργασίας

Ελλάδα / Χωρίς νυχτερινά δρομολόγια Ηλεκτρικός, Μετρό και Τραμ το Σάββατο λόγω στάσης εργασίας

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες προχωρούν στην κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για την «αδράνεια και τις ασυνεπείς δημόσιες τοποθετήσεις» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών
LIFO NEWSROOM