Λίγες ώρες μετά την τραγωδία με τον νεκρό στο σαϊτοπόλεμο, η πρώτη δήλωση που έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έχει αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις.

 

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις αν καταργηθεί το έθιμο. «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά», δήλωσε ενώ όλη η Καλαμάτα θρηνούσε για τον 53χρονο Κώστα Θεοδωρακάκη.

 

Καλαμάτα: Ένας νεκρός και ο δήμαρχος δηλώνει λίγο μετά πως είναι στο dna τους ο σαϊτοπόλεμος και δεν καταργείται
Ο Κώστας Θεοδωρακάκης που πέθανε με τραγικό τρόπο στο σαϊτοπόλεμο

 

 

Ο άτυχος εικονολήπτης, που ήταν πατέρας δυο παιδιών κατέγραψε την στιγμή που χτυπήθηκε από τη μοιραία σαΐτα ενώ κάλυπτε live το πασχαλινό έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα. 

 

 

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, η ΕΛΑΣ έχει κάνει επτά συλλήψεις σχετικά με θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος της πόλης.

 

Η δήλωση του δημάρχου ο οποίο χωρίς καμία επιφυλακτικότητα προεξοφλεί την αντίδραση μιας ολόκληρης πόλης στο ενδεχόμενο να τερματιστεί το επικίνδυνο έθιμο, προκαλεί αρνητική εντύπωση.

 

Τα σχόλια στα social media είναι πολλά.

 

Γράφει η Έλενα Ακρίτα:

«Ένα μεγάλο μπράβο στον δήμαρχο Καλαμάτας (και υποψήφιο περιφερειάρχη) Παναγιώτη Νίκα. Σκοτώθηκε ένας 53χρονος πατέρας δυο παιδιών την ώρα της εργασίας του - έπεσε θύμα του 'παραδοσιακού' σαϊτοπόλεμου. Στις εκκλήσεις όλων να καταργηθεί το...έθιμο, ο δημαρχος δήλωσε το αδιανόητο: «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις». (Προφανώς οι 'αντιδρασεις' ειναι πιο σημαντικές από την ανθρώπινη ζωή.) Λογικά ο δήμαρχος δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο προσβλητική είναι η δήλωσή του για τους Μεσσήνιους. Και πόσο άθλια για την οικογένεια ενός οικογενειάρχη που σκοτώθηκε από...λάθος DNA».