Καλαμάτα: Ένας νεκρός και ο δήμαρχος δηλώνει λίγο μετά πως είναι στο dna τους ο σαϊτοπόλεμος και δεν καταργείται

Καλαμάτα: Ένας νεκρός και ο δήμαρχος δηλώνει λίγο μετά πως είναι στο dna τους ο σαϊτοπόλεμος και δεν καταργείται Facebook Twitter
Ο δήμαρχος Καλαμάτας κατάφερε να εξοργίσει πολλούς με τις δηλώσεις του
9

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία με τον νεκρό στο σαϊτοπόλεμο, η πρώτη δήλωση που έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έχει αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις αν καταργηθεί το έθιμο. «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά», δήλωσε ενώ όλη η Καλαμάτα θρηνούσε για τον 53χρονο Κώστα Θεοδωρακάκη.

Καλαμάτα: Ένας νεκρός και ο δήμαρχος δηλώνει λίγο μετά πως είναι στο dna τους ο σαϊτοπόλεμος και δεν καταργείται Facebook Twitter
Ο Κώστας Θεοδωρακάκης που πέθανε με τραγικό τρόπο στο σαϊτοπόλεμο

Ο άτυχος εικονολήπτης, που ήταν πατέρας δυο παιδιών κατέγραψε την στιγμή που χτυπήθηκε από τη μοιραία σαΐτα ενώ κάλυπτε live το πασχαλινό έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα. 

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, η ΕΛΑΣ έχει κάνει επτά συλλήψεις σχετικά με θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος της πόλης.

Η δήλωση του δημάρχου ο οποίο χωρίς καμία επιφυλακτικότητα προεξοφλεί την αντίδραση μιας ολόκληρης πόλης στο ενδεχόμενο να τερματιστεί το επικίνδυνο έθιμο, προκαλεί αρνητική εντύπωση.

Τα σχόλια στα social media είναι πολλά.

Γράφει η Έλενα Ακρίτα:

«Ένα μεγάλο μπράβο στον δήμαρχο Καλαμάτας (και υποψήφιο περιφερειάρχη) Παναγιώτη Νίκα. Σκοτώθηκε ένας 53χρονος πατέρας δυο παιδιών την ώρα της εργασίας του - έπεσε θύμα του 'παραδοσιακού' σαϊτοπόλεμου. Στις εκκλήσεις όλων να καταργηθεί το...έθιμο, ο δημαρχος δήλωσε το αδιανόητο: «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις». (Προφανώς οι 'αντιδρασεις' ειναι πιο σημαντικές από την ανθρώπινη ζωή.) Λογικά ο δήμαρχος δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο προσβλητική είναι η δήλωσή του για τους Μεσσήνιους. Και πόσο άθλια για την οικογένεια ενός οικογενειάρχη που σκοτώθηκε από...λάθος DNA».

Ελλάδα
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Προφανέστατα, ο κ. Δήμαρχος λέει ότι στην Καλαμάτα υπάρχει "ηρωϊκό πλεονέκτημα".Όταν είσαι ανεύθυνος και λαϊκιστής, δεν κρύβεται. Τα ψηφαλάκια μετράνε.Κατά τα άλλα, έχει σπουδάσει φιλοσοφία και νομικά. Όπως αποδεικνύεται δε, δεν έχει σημασία ποιο κόμμα σε στηρίζει..
Έθιμο ήταν και να αραβωνιαζουν τα παιδιά από την νηπιακή ηλικία, να το αναβιωσουμε και αυτό; Η ανδρεία στις μέρες μας μετράτε από σύγχρονες σαιτες σε χώρους στάθμευσης και απόδειξη της συνέχειας της φυλής οι" κεφαλές" που βάζουν πάνω απ όλα τα μικροσυμφέροντα του "πανηγυριού" της κάθε περιοχής..Μην καταργήσετε το έθιμο καταργήσετε όμως όλους εκείνους που είναι επικίνδυνοι για τις κατά τόπους κοινωνίες όταν η άγρα ψήφων είναι σημαντικότερη από την ζωή των αναλωσίμων ψηφοφόρων τους.
Τέτοιες καφρίλες πρέπει να καταργούνται δια νόμου, οτιδήποτε και αν συμβολίζουν, άπαξ και δια παντός. Να διώκονται ποινικά αυτοί που κατασκευάζουν ή εμπορεύονται αυτές τις καφρίλες, όπως και οι κάφροι που παίζουν με αυτές τις καφρίλες (Καλαμάτα, Χίος, Κρήτη, γέφυρα Λαγουμιτζή και όπου αλλού). Ανελέητο κυνήγι στα βεγγαλικά, τις φωτοβολίδες, τις μπαλωθιές, την παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Στην ανάγκη, για να μην πάθει κατάθλιψη ο λαός εξαιτίας της κατάργησης της "παράδοσης" και των "συμβολισμών" που την συνοδεύουν (που άλλωστε "είναι η ψυχή μας", ρε γαμώτο) να υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που θα είναι εξουσιοδοτημένοι να τηρήσουν το "έθιμο", πάντα οι ίδιοι και κατά προτίμηση με κρατική σφραγίδα (π.χ. πυροτεχνουργοί από τα σώματα ασφαλείας), σε συγκεκριμένο χώρο και με συγκεκριμένες αυστηρές προυποθέσεις που θα διασφαλίζουν τόσο την δική τους σωματική ακεραιότητα, όσο και αυτήν των θεατών. Σαν τους κανονιοβολισμούς από τον Λυκαβηττό. Και το κράτος πρέπει να φροντίζει ούτως ώστε αυτός ο νόμος να τηρείται απαρέγκλιτα και δίχως "μα" και "μου". Όσο για τον δήμαρχο, να τον χαίρεστε. Και εις ανώτερα...
θα επρεπε ο δημαρχος να ειχε λαβει τα απαραιτητα μετρα ασφαλειας για να προστατεψει τους θεατες και εργαζομενους!θελουμε τις εισπραξεις που φερνει στην τοπικη κοινωνια το εθιμο αλλα δεν θελουμε να δουλεψουμε ωστε να ειναι και ασφαλης αυτη η δραστηριοτητα!