Κακοκαιρία Κιαράν: Τουλάχιστον επτά νεκροί και δύο αγνοούμενοι στην Ιταλία

Ιταλία: Τουλάχιστον επτά νεκροί και δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Κιαράν Facebook Twitter
Φωτογραφία: Twitter
0

Τουλάχιστον επτά νεκροί και δύο αγνοούμενοι, είναι ο νεότερος απολογισμός του σαρωτικού περάσματος της κακοκαιρίας Κιαράν από την Ιταλία.

Στην Τοσκάνη καταγράφονται οι μεγαλύτερες καταστροφές, κυρίως στην περιοχή Πράτο και Πιστόια, με την κυβέρνηση να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλες τις περιοχές της που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς νεροποντές. Προανήγγειλε δε, το ποσό των 5 εκατ. ευρώ για τις πρώτες ανάγκες.

«Μόλις γίνει αναλυτική καταγραφή των ζημιών, το ποσό αυτό, φυσικά, θα αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νέλο Μουζουμέτσι.

Σήμερα θα ληφθεί η απόφαση αν τα σχολεία, στις δυο αυτές πόλεις, θα παραμείνουν κλειστά και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

Συνολικά, οι επιχειρήσεις της πυροσβεστικής ξεπέρασαν τις 4.000 σε πέντε περιφέρειες της χώρας, καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις περιφέρειες Ούμπρια, Μολίζε και Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, αλλά και στη βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια. 

Από σήμερα το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, με την κακοκαιρία σύμφωνα με τις προσβλέψεις να πλήττει αρχικά τη βόρεια Ιταλία και την Τοσκάνη, και στη συνέχεια αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM