Κακοκαιρία Elias: Στα όρια ο Σπερχειός στη Λαμία-Προετοιμάζεται εκκένωση στο Κόμμα

Κακοκαιρία Elias: Στα όρια ο Σπερχειός στη Λαμία-Προετοιμάζεται εκκένωση στο Κόμμα Facebook Twitter
Ο Σπερχειός ποταμός/ Φωτ.Αρχείου: Eurokinissi
0

Σε στάδιο λίγο πριν την υπερχείλιση βρίσκεται ο ποταμός Σπερχειός στη Λαμία από την κακοκαιρία Elias. 

H περιφέρεια Στερέας Ελλάδας εξετάζει το ενδεχόμενο να εκκενωθεί το χωριό Κόμμα που βρίσκεται δίπλα στον Σπερχειό, του οποίου τα νερά βρίσκονται σε οριακό επίπεδο από την κακοκαιρία Elias. 

Αρκετές από τις οικογένειες του χωριού έχουν ήδη απομακρυνθεί, είτε μένουν σε ξενοδοχεία που εξασφαλίστηκαν από το δήμο, είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ υπάρχουν κάτοικοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σημειώνεται, ότι το Κόμμα κινδύνευσε και στην κακοκαιρία Daniel, χωρίς τελικά να ξεχειλίσει το ποτάμι, ενώ υπέστη καταστροφές στον Ιανό το 2020. 

Πριν λίγο εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας, ειδοποιούσαν τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς άρχισε και πάλι η βροχόπτωση. 

Από το απόγευμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να ενισχύσουν το ανάχωμα, σε κρίσιμα σημεία, ρίχνοντας υλικό εξορύξεων που μεταφέρουν με μεγάλα φορτηγά.

Στην περιοχή βρίσκονται χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βαν μεταφοράς προσωπικού για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων όταν κριθεί ότι πρέπει να εκκενωθεί το χωριό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού για αμβλώσεις μετά τις αντιδράσεις: «Διαστρεβλώθηκε σκοπίμως η απάντησή μου»

Η Μαρία Καρυστιανού χθες δήλωσε πως είναι «θέμα δημόσιας διαβούλευσης» και σήμερα ανέφερε πως «κανένα ανθρώπινο δικαίωμα δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης»
THE LIFO TEAM