Καιρός: Επιδείνωση από το απόγευμα με καταιγίδες και ισχυρά μποφόρ

Καιρός: Επιδείνωση από το απόγευμα με καταιγίδες και ισχυρά μποφόρ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται σήμερα, Σάββατο, με τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική Στερεά και από τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 15 έως 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 έως 21 βαθμούς, τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν και στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 Μποφόρ, βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από το βράδυ νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική Στερεά και από τη νύχτα στα δυτικά και νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 και τοπικά στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7, από το απόγευμα 6 με 8 και πιθανώς στα βόρεια τοπικά έως 9 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, από το απόγευμα 5 με 7 και τη νύχτα στα νότια τοπικά 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΒΡΟΧΗ

Ελλάδα / Καιρός - Μαρουσάκης: Περιμένουμε μεγάλο όγκο νερού - Εκτιμήσεις για εκατοντάδες τόνους ανά στρέμμα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην πρόγνωσή του για τον καιρό, ανέφερε πως τα βαρομετρικά χαμηλά δημιουργούνται από την «επαφή» της πολικής, αέριας μάζας με τις θερμές θάλασσες της Μεσογείου
LIFO NEWSROOM
Επιζήσασα της τραγωδίας στο Μάτι για την «Ιθάκη» Τσίπρα: «Το Μάτι δεν είναι μυθιστόρημα – είναι θάνατος»

Ελλάδα / Επιζήσασα της τραγωδίας στο Μάτι για την «Ιθάκη» Τσίπρα: «Το Μάτι δεν είναι μυθιστόρημα – είναι θάνατος»

Η Κατερίνα Μαλά, που σώθηκε από τις φλόγες, υποστηρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Τσίπρας περιγράφει τα γεγονότα θυμίζει μυθιστορηματική αφήγηση, απομακρυσμένη από τη σκληρή πραγματικότητα της ημέρας εκείνης
LIFO NEWSROOM