Καιρός: Αφρικανική σκόνη, βροχές και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα στη χώρα

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, βροχές και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα στη χώρα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου / EUROKINISSI
0

Βροχερό παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, αναμένεται το σκηνικό του καιρού σήμερα στη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo.

Σήμερα αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας βροχές σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, παρά την άνοδο της θερμοκρασίες που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Αναλυτικότερα, αναμένονται νεφώσεις ενώ πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Παράλληλα, επισημαίνεται πως οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, με εξαίρεση την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 21, στη Θεσσαλία από 8 έως 22, στην Ήπειρο από 7 έως 21, στη Στερεά από 10 έως 24, στην Πελοπόννησο από 6 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 19, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 22, στις Κυκλάδες από 10 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 23 και στην Κρήτη από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Ο καιρός σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo σήμερα στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παρουσιάσουν μικρή αύξηση από το μεσημέρι και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα αγγίξει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ με τις συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα να είναι αυξημένες και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ελλάδα / Μάτι: «Οι ΟΤΑ ασκούν εφέσεις» κατήγγειλε ο Σύλλογος Θανόντων και Εγκαυματιών - «Αποσυρόμαστε άμεσα» απαντούν

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Πιερρακάκη με Νίκο Χαρδαλιά και δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα, αποσύρονται οι εφέσεις για Μάτι και Μάνδρα
LIFO NEWSROOM
Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Ελλάδα / Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Γνωστός από τη δεκαετία του 1990 για τον ρόλο του στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Χρήστος Μαυρίκης βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά μετά τη σύλληψή του για φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού
LIFO NEWSROOM