Ιωάννα Γρηγοριάδου: Η μοναδική γυναίκα ψάλτης στην Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη: Η μοναδική γυναίκα ψάλτης στην πόλη Facebook Twitter
Φωτ.: Glomex
0

Η Ιωάννα Γρηγοριάδου είναι η μοναδική γυναίκα ψάλτης στην Κωνσταντινούπολη. Αν και ξεκίνησε να ψέλνει εθελοντικά, πλέον το κάνει επαγγελματικά.

«Υπήρχαν παλαιότερες ψάλτριες αλλά τα τελευταία χρόνια είμαι μόνο εγώ. Τώρα πια είναι το βασικό μου επάγγελμα. Παλιότερα δούλευα σε τουριστικά γραφεία και έκανα μεταφράσεις από τουρκικά σε ελληνικά και από ελληνικά σε τουρκικά», είπε από την Κωνσταντινούπολη η Ιωάννα Γρηγοριάδου, μιλώντας στο Open. 

«Τα τελευταία 19 χρόνια είμαι ψάλτρια. Ο πατέρας μου ήταν ιερέας σε αυτόν τον ναό. Από μικρή ερχόμουν και τον βοηθούσα. Αγαπώ αυτό το επάγγελμα, γιατί αγαπώ την εκκλησία. Όταν με βλέπουν στο αναλόγιο έρχονται και με ρωτάνε διάφορα. Χαίρονται όταν βλέπουν μια γυναίκα να είναι στο ψαλτήρι», πρόσθεσε.

Για την σημερινή ημέρα, την Κυριακή των Βαΐων, η Ιωάννα Γρηγοριάδου τόνισε ότι δίνουν κανονικά βάγια και πυξούς.  «Οι εκκλησίες γεμίζουν αυτές τις ημέρες. Έρχονται και από την Ελλάδα για το ορθόδοξο Πάσχα». 


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Έφης Τσιχλάκη: Η κραυγή της οικογένειας για τη δικαστική ταλαιπωρία 9 χρόνια

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Έφης Τσιχλάκη: Η κραυγή της οικογένειας για τη δικαστική ταλαιπωρία επί 9 χρόνια

Ο ξάδερφος της Έφης Τσιχλάκη, Εμμανουήλ Αθανασίου, καταγγέλλει δημόσια στο Facebook την αποδόμηση της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση της δολοφονίας της και προαναγγέλλει προσφυγή στα αστικά δικαστήρια και διεθνή ανάδειξη της υπόθεσης
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Στην Ελλάδα οι δύο Τούρκοι που καταζητούνταν για την επίθεση κατά ανδρών της ΕΥΠ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Στην Ελλάδα οι δύο Τούρκοι που καταζητούνταν για την επίθεση κατά ανδρών της ΕΥΠ

Παραδόθηκαν από τις βουλγαρικές αρχές στον Προμαχώνα και οδηγούνται στη Θεσσαλονίκη — Κατηγορούνται για την επίθεση με πυροβολισμούς κατά στελεχών της ΕΥΠ στη Θέρμη
LIFO NEWSROOM