Η στιγμή που η ΕΜΑΚ διασώζει ορειβάτες στον ποταμό Αώο

Διάσωση Facebook Twitter
0

Περιπέτεια, ευτυχώς με θετική κατάληξη, έζησε ζευγάρι ορειβατών κοντά στον ποταμό Αώο στην Ήπειρο, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν ομάδες διάσωσης. 

Συγκεκριμένα το ζευγάρι Γερμανών ορειβατών φέρεται να έχασε τον δρόμο του καταλήγοντας σε απόκρημνο βράχο, δίπλα στην όχθη του ποταμού Αώου, του οποίου τα νερά ήταν ταραγμένα. Μην μπορώντας να διέλθουν κάλεσαν το 112.

Στελέχη της 5ης ΕΜΑΚ τους εντόπισαν πλησίον της Μονής Στομίου, κολύμπησαν στην απέναντι όχθη και με ειδικές τεχνικές και χρήση σχοινιών διάσωσης τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος στην Αλεξανδρούπολη έβγαλε βάρκες στη στεριά - Ριπές ανέμου έως 154,5 χλμ./ώρα

Ελλάδα / Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος στην Αλεξανδρούπολη έβγαλε βάρκες στη στεριά - Ριπές ανέμου έως 154,5 χλμ./ώρα

Μεγάλες ζημιές στην πόλη - Έπεσαν δέντρα, ξηλώθηκαν τέντες και πλαστικά διαχωριστικά καταστημάτων, αναποδογύρισαν κάδοι απορριμμάτων, τραπέζια και καρέκλες
THE LIFO TEAM