Η Ιατροδικαστική Πάτρας επαναλειτουργεί με νέο προσωπικό

Η Ιατροδικαστική Πάτρας επαναλειτουργεί με νέο προσωπικό Facebook Twitter
Φωτογραφία: thebest.gr
0

Από την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να επαναλειτουργήσει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας, με την τοποθέτηση δύο νέων ιατροδικαστών στο δυναμικό της.

Η υπηρεσία είχε τεθεί σε αναστολή λειτουργίας από τις 10 Ιουλίου, έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη. Ακολούθησε η αναστολή καθηκόντων για τον ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση και τον προϊστάμενο της Γραμματείας της υπηρεσίας, Σταύρο Αρβανιτάκη. Οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες θεωρούνταν υπεύθυνοι τόσο για τη συνολική λειτουργία της υπηρεσίας όσο και για τη διαχείριση των αρχείων των ιατροδικαστικών εκθέσεων, στα οποία διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου από κλιμάκιο του υπουργείου.

Ο κ. Γκότσης είναι γνωστός ως ο ιατροδικαστής που είχε διενεργήσει τις αρχικές εκθέσεις για δύο από τα βρέφη που, σύμφωνα με την ομολογία της, σκότωσε η Ειρήνη Μουρτζούκου, καθώς και για τον μικρό Παναγιωτάκη, για τον οποίο εκκρεμεί το τελικό πόρισμα σχετικά με τα αίτια θανάτου. Και στις τρεις περιπτώσεις, ο ιατροδικαστής είχε αποδώσει τον θάνατο σε παθολογικά αίτια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Ελλάδα / Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Η έρευνα για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα αποκτά νέα διάσταση μετά τις σημερινές καταθέσεις. Αντιφάσεις, συγγενικές σχέσεις, οικονομικά κίνητρα και η σκιά μιας κληρονομιάς συνθέτουν ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια των τελευταίων ετών στη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM