Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά: Το ΦΕΚ με όλα τα μέτρα για ρεβεγιόν, εκκλησίες και απαγόρευση κυκλοφορίας

Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά: Το ΦΕΚ με όλα τα μέτρα για ρεβεγιόν, εκκλησίες και απαγόρευση κυκλοφορίας Facebook Twitter
Pixabay
0

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα κατά την περίοδο των εορτών, όπου συμπεριλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για τη λειτουργία των εκκλησιών.  

Για τα ρεβεγιόν, στο ΦΕΚ αναφέρεται πως κατά το διάστημα 24-25/12/2020 και 31/12/2020 και 1/1/2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 άτομα που προέρχονται από έως δύο οικογένειες.

Σχετικά με τις εκκλησίες αναφέρεται ότι «τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής» θα πραγματοποιείται «αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων».

«Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής την 25/12/2020, την 1/1/2021 και την 6/1/2021 με την παρουσία φυσικών προσώπων, τηρουμένης πάντως της μέγιστης αναλογίας ενός ατόμου ανά 15 τμ και με μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων τα 25 φυσικά πρόσωπα, εξαιρουμένων των Μητροπολιτικών Ναών, όπου αυτοί υφίστανται, στους οποίους ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται στα 50 φυσικά πρόσωπα».


Στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, έως 9 ατόμων και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής. Κατά την εορτή των Θεοφανίων (6/1/2021) δεν πραγματοποιείται αγιασμός των υδάτων σε οποιοδήποτε ανοιχτό δημόσιο χώρο, παρά μόνο εντός των Ιερών Ναών.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, οι μετακινήσεις των πολιτών επιτρέπονται από τις 05:00 έως τις 22:00 «για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο».

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε το ΦΕΚ εδώ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ