Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση ο Άγιος Ευστράτιος: «Βρισκόμαστε σε κοινωνικό αποκλεισμό» λέει ο δήμαρχος

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση ο Άγιος Ευστράτιος: «Βρισκόμαστε σε κοινωνικό αποκλεισμό» λέει ο δήμαρχος Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Ξανά πρόβλημα με τις συνδέσεις του αντιμετωπίζει το νησί του Αγίου Ευστρατίου.

Ο Άγιος Ευστράτιος, το νησί που βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο μεταξύ Σποράδων και Λήμνου, αντιμετωπίζει προβλήματα με την ακτοπλοϊκή σύνδεσή του με τα ηπειρωτικά της χώρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος του Άη Στράτη Κωνσταντίνος Σινάνης εξήγησε τι συμβαίνει με την ακτοπλοϊκή δυσφορία στις συνδέσεις του νησιού και επέμεινε το αίτημά του για να μπορέσουν να εξυπηρετούνται οι 150 άνθρωποι που διαμένουν μόνιμα εκεί.

«Δυστυχώς από αύριο βρισκόμαστε ουσιαστικά σε ένα κοινωνικό αποκλεισμό ουσιαστικά, ένας αποκλεισμός που δε συνάδει με αυτό που πρέπει να υποστηρίξουμε στα μικρά νησιά και τις νησιωτικές ακριτικές περιοχές. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος καθυστέρησαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη των γραμμών. Επομένως το υπουργείο προχώρησε σε παράταση της απευθείας ανάθεσης, στην οποία ο ανάδοχος δεν ήθελε να κατέβει. Βρήκε πλοίο το υπουργείο, αλλά δεν χωράει στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου. Το αίτημα μας είναι να βρεθεί πλοίο που θα προσεγγίσει και τον Άγιο Ευστράτιο, στη γραμμή που τόσα χρόνια εξυπηρετούσε. Λαύριο-Άη Στράτης-Λήμνος-Καβάλα. Είναι η μοναδική απαίτηση που έχουμε και είναι αδιαπραγμάτευτη», όπως ανέφερε ο κ.Σινάνης, για τον Άγιο Ευστράτιο.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM
Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ελλάδα / Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ο Αρχιεπίσκοπος, περνώντας με το αυτοκίνητό του από το σημείο, ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει, προκειμένου να χαιρετήσει τον απεργό πείνας και να του εκφράσει τη συμπαράστασή του
LIFO NEWSROOM