Χαρδαλιάς: Συνεχίζεται η μάχη στην Εύβοια- Ολονύχτια επιτήρηση σε περιοχές της Αττικής

Χαρδαλιάς: Συνεχίζεται η μάχη στην Εύβοια- Ολονύχτια επιτήρηση σε περιοχές της Αττικής Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Συνεχίζεται η μάχη σε Εύβοια, Ηλεία και άλλες περιοχές, όπως δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές.

«Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική», ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ σημείωσε πως όλη τη νύχτα οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

«Στην Εύβοια η μάχη θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα, με πολύ μεγάλη ένταση από όλες τις δυνάμεις» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, ενημέρωσε πως η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει δύο μέτωπα, «στο νότιο τμήμα της η κατάσταση είναι σταθερή, προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε διαρκώς», ενώ προς το βόρειο τμήμα της η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Επίσης, σημείωσε πως έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 475 πυροσβέστες , μαζί με 35 ομάδες πεζοπόρων, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τη Ρουμανία και την Ουκρανία.

Παράλληλα, είπε ότι όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αποκατάσταση όλων των πληγέντων θα είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες.

Είπε ότι έχει περιοριστεί η φωτιά στην Αττική ενώ υποστήριξε ότι σήμερα συνολικά είχαμε λιγότερες εκκενώσεις οικισμών.

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ξεκινούν περιπολίες σε περιοχές επικινδυνότητας για αποτροπή πιθανής εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Παράλληλα ότι το λιμενικό είναι σε άμεση ετοιμότητα για το ενδεχόμενο που θα χρειαστεί να γίνουν εκκενώσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ