Χαλάρωση lockdown: Συνεδριάζουν αύριο οι λοιμωξιολόγοι - Εισήγηση για άνοιγμα μουσείων, σινεμά, θεάτρων

Χαλάρωση lockdown: Συνεδριάζουν αύριο οι λοιμωξιολόγοι - Εισήγηση για άνοιγμα μουσείων, σινεμά, θεάτρων Facebook Twitter
Κρίσιμες αποφάσεις αναμένονται αύριο για το ενδεχόμενο άνοιγμα δραστηριοτήτων του πολιτισμού και του αθλητισμού - Eurokinissi
0

Κρίσιμη αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων που θα γίνει με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και θα αποφασίσει για το άνοιγμα ή μη δραστηριοτήτων αθλητισμού και πολιτισμού. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, η εισήγηση της κυβέρνησης την οποία θα μεταφέρει η κα. Μενδώνη έχει να κάνει στο άνοιγμα των μουσείων, των θερινών σινεμά, αλλά και την πραγματοποίηση συναυλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις ημερομηνίες που προτείνονται για το άνοιγμα του Πολιτισμού φέρεται να είναι οι εξής: 

  • 14 Μαΐου άνοιγμα των μουσείων (μία ημέρα μετά, 15 Μαΐου, ανοίγει ο τουρισμός οπότε δίνεται προτεραιότητα)
  • 21 Μαΐου άνοιγμα θερινών σινεμά ( δεν θα δοθεί πράσινο φως για άνοιγμα στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες και στους πολυκινηματογράφους)
  • 28η Μαΐου άνοιγμα θεάτρων και διεξαγωγή συναυλιών


Βεβαίως, αν εγκριθεί η εισήγηση, η επαναλειτουργία μουσείων, κινηματογράφων, σινεμά και συναυλιών θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας - όπως θερμομέτρηση των πελατών κατά την είσοδό του, περιορισμένο αριθμό φιλοξενούμενων ατόμων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και αποστάσεις. 

Τι θα ισχύσει με τον αθλητισμό 

Επί τάπητος στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, αύριο Παρασκευή, θα τεθεί και το άνοιγμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων. «Οι Ακαδημίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο σύνολο του θα ανοίξει όταν επιστρέψουν οι μαθητές στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα γυμνάσια» είχε, άλλωστε, προαναγγείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στις 10 Μαΐου, αν και προσώρας δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση γι'αυτό. 

Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν ξανά νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, όχι όμως και βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εργασίας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ελλάδα / Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα μας και δεν αναγνωρίζεται ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, διευκρινίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) 
LIFO NEWSROOM
Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ανοίγει η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων από υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε Δημόσιες Σχολές Κατάρτισης (ΔΙΕΚ)
LIFO NEWSROOM
ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ελλάδα / Τροχαίο στο Αγρίνιο: «Δεν ήταν σε κατάσταση ούτε να τον δούμε» λέει ο πατέρας του 21χρονου - Ερευνάται η εμπλοκή και τρίτου ΙΧ

Οι γονείς του 21χρονου εργάζονται στο τοπικό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο νεαρός και ειδοποιήθηκαν ότι ο νεκρός άνδρας που απανθρακώθηκε, ήταν το παιδί τους
LIFO NEWSROOM