Γώγος: Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που νοσούν έχουν περάσει τους 4 μήνες και είναι κοντά στους 6

Γώγος: Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που νοσούν έχουν περάσει τους 4 μήνες και είναι κοντά στους 6 Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών το οποίο υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή μίλησε σήμερα ο Χαράλαμπος Γώγος.

«Όλοι μιλάμε πάντα για την αναγκαιότητα. Η υποχρεωτικότητα έχει να κάνει με άλλα, οικονομικά και συνταγματικά», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας. 

«Η αναγκαιότητα είναι τόσο μεγάλη κι έφτασε να το κάνει και η Ελλάδα και η Ευρώπη ως τελευταίο μέσο», είπε αναφερόμενος στο μέτρο ενώ υπενθύμισε ότι, «οι υγειονομικοί μιλούσαν για υποχρεωτικότητα επειδή δεν άντεχαν άλλο να βλέπουν τέτοια κατάσταση στα νοσοκομεία».

«Από άποψη νομικής, συνταγματικής, δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Υγειονομικά είναι πολύ κρίσιμο», είπε.

«Έχουμε συζητήσει στην Επιτροπή το συντομότερο διάστημα χορήγησης της τρίτης δόσης»

Ερωτηθείς σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου και συγκεκριμένα, μετά από πόσο διάστημα από τη δεύτερη πρέπει να χορηγηθεί, είπε πως τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, διευκρινίζοντας πως το θέμα έχει τεθεί στο «τραπέζι» στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

«Δεν υπάρχουν πολύ σαφή δεδομένα ακόμα» σημείωσε, προσθέτοντας πως αυτό που γνωρίζουν μέχρι στιγμής είναι ότι «οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που νοσούν έχουν περάσει τους 4 μήνες και είναι κοντά στους 6». «Το βλέπουμε καθημερινά αυτό» σημείωσε.

Τέλος, δήλωσε πως η επιτροπή των εμβολιασμών θα εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα, με την όποια απόφαση να λαμβάνεται «με καθαρά επιστημονικά στοιχεία».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ